Άγγιξε εποχές 2004 η τηλεθέαση του Ολυμπιακός - Φιορεντίνα: Δείτε πόσοι είδαν τον τελικό

Βαγγέλης Μαρινάκης

i

©Intime

Άγγιξε εποχές 2004 η τηλεθέαση του Ολυμπιακός - Φιορεντίνα: Δείτε πόσοι είδαν τον τελικό

Sportal newsroom 11:37 - 30.05.2024 / Ανανεώθηκε: 11:37 - 30.05.2024

Ο Ολυμπιακός είναι Κυπελλούχος Ευρώπης μετά την κατάκτηση του τροπαίου στο Conference League, με τον τελικό να συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς σάρωσε σε νούμερα τηλεθέασης.

Ο Ολυμπιακός το κατάφερε κι αυτό. Οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον τελικό νίκησαν με 1-0 τη Φιορεντίνα και κατέκτησαν το Conference League.

Αυτό είναι το πρώτο ευρωπαϊκό στην ιστορία της ομάδας, αλλά και το πρώτο που κατακτάει ποτέ ελληνικός σύλλογος στο ποδόσφαιρο. Ο παίκτης που έβαλε το νικητήριο γκολ ήταν ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος στο 116ο λεπτό μετά από σέντρα του Έσε έκανε το 1-0 για τους «ερυθρόλευκους» και τους χάρισε την κούπα.

Ο Βαγγέλης, ο Πάνος, το πάνθεον των ηρώων και bedtime stories

Ο Βαγγέλης, ο Πάνος, το πάνθεον των ηρώων και bedtime stories

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο για το οποίο έκλαιγε ο Μουρίνιο, το status της σχέσης κόσμου - Μαρινάκη που άλλαξε οριστικά και κάποιες ιστορίες που έμειναν ως παραμύθια για μικρά παιδιά. Γράφει ο Γιώργος Περπερίδης.

Οπως ήταν λογικό η τηλεθέαση του τελικού, άγγιξε σε τέταρτο το 73,1% ενώ από τις 23.30 και μετά δεν έπεσε κάτω από το 63%. Συγκεκριμένα, Το pregame ξεκίνησε στο 29,9% και εκτοξεύθηκε με την αναμέτρηση η οποία σημείωσε 57,1%, που έφτασε σε τέταρτο μέχρι και το 70% .Η βραδιά συνεχίστηκε πανηγύρια των οπαδών τα οποία κατάφεραν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, με το Post game του Mega να σημειώνει 56,8% στη late night.

Αδιαμφισβήτητα ήταν ένας συναρπαστικός τελικός που κατάφερε να πλησιάσει τα νούμερα τηλεθέασης που είχε κάνει η Εθνική στον τελικό του Euro 2004 με αντίπαλο την Πορτογαλία. Το έπος της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, στο Στάδιο Ντραγκάο της Πορτογαλίας, που καθήλωσε όλους τους Έλληνες μπροστά στην μικρή οθόνη και στη συνέχεια τους έβγαλε στο δρόμο να πανηγυρίσουν!

Ήταν 4 Ιουλίου του 2004, όταν τα μηχανάκια της AGB (έτσι τα αποκαλούσαν τότε), έδειξαν για την ΕΡΤ το εξωπραγματικό νούμερο του 83,9%. Με βάση λοιπόν, την τηλεθέαση μέσου λεπτού, πρώτο πρόγραμμα είναι το δεύτερο ημίχρονο του τελικού του Euro 2004 ανάμεσα σε Ελλάδα και Πορτογαλία.