Ο «σεισμός» στον Πειραιά τη στιγμή του γκολ του Ελ Κααμπί (vid)

Ο «σεισμός» στον Πειραιά τη στιγμή του γκολ του Ελ Κααμπί (vid)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:37 - 30.05.2024 / Ανανεώθηκε: 19:50 - 30.05.2024

Ένα συγκλονιστικό πλάνο από τους πανηγυρισμούς του γκολ του Ελ Κααμπί στον Πειραιά αποτύπωσε ο φακός της κάμερας.

Ένα γκολ, μία ιστορία! Αυτή η φράση θα συνοδεύει μία ζωή το τέρμα που πέτυχε ο Ολυμπιακός εναντίον της Φιορεντίνα, στον μεταξύ τους τελικό. Ο Ελ Κααμπί στο 116' έκανε υπέροχη κεφαλιά που κατέληξε στα δίχτυα του Τερατσάνο, με τον Μαροκινό να διαμορφώνει το τελικό 1-0.

Αυτό το 1-0 χάρισε στους «ερυθρόλευκους» το τρόπαιο του Europa Conference League, το οποίο είναι και το πρώτο της ιστορίας τους. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, στο γήπεδο επικράτησε πανδαιμόνιο, με τους φίλους της ομάδας να ζητωκραυγάζουν σαν... τρελοί για το τέρμα του Ελ Κααμπί.

Όμως φυσικά δεν ήταν οι μόνοι, αφού στον Πειραιά - όπου στήθηκαν γιγαντοοθόνες - επικράτησε το απόλυτο χάος μετά την κεφαλιά του επιθετικού. Αυτό αποτυπώθηκε σε ένα εντυπωσιακό πλάνο, το οποίο μετέδωσε τον παλμό στους πανηγυρισμούς.

Μυθικός και ανατριχιαστικός Μεντιλίμπαρ: «Ζήτω η μάνα που γέννησε όλους τους Έλληνες»

Ο Ολυμπιακός το έκανε κι αυτό! Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 1-0 της Φιορεντίνα στον τελικό και κατέκτησαν το Conference League. Το πρώτο ευρωπαϊκό στην ιστορία τους, αλλά και το πρώτο που κατακτάει ελληνική ομάδα.

Κατά τη διάρκεια της απονομής, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν κρατιόταν! Ο Βάσκος τεχνικός αφού ήταν αγκαλιά μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, έκανε νόημα στον Κώστα Φορτούνη να σηκώσει το τρόπαιο στον αέρα.

Επειτα, ακολούθησε η φιέστα για τους Πειραιώτες, με τον Βάσκο τεχνικό να αποθεώνεται από τον ερυθρόλευκο κόσμο τόσο στην «OPAP Arena», όσο και στο δημοτικό θέατρο του Πειραιά, όπου συνεχίστηκε το πάρτι για την κατάκτηση του ιστορικού τίτλου.

Εκεί, ο Μεντιλίμπαρ φρόντισε να δείξει από την πλευρά του την αγάπη του στον κόσμο, κάνοντας «όλε-όλε» με το βαρύτιμο τρόπαιο την ώρα που ήταν πάνω στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μάλιστα, ο Βάσκος προπονητής δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή του κι ευχήθηκε σε όλους τους Έλληνες.

«Είναι το πρώτο, αλλά ελπίζω να μην είναι το τελευταίο (σ.σ τρόπαιο). Ζήτω η μάνα που γέννησε όλους τους Έλληνες!» φώναξε ο Μεντιλίμπαρ στα ισπανικά με τη φωνή του να είναι ήδη βραχνή μετά από πολλές ώρες πανηγυρισμών.