Απαγόρευση εισόδου στα αμάξια, ανιχνευτές μετάλλου και ειδικά σκάνερ: Αυστηρά μέτρα ακόμα και για τους διαπιστευμένους στην «OPAP Arena»
i

© Intime

Απαγόρευση εισόδου στα αμάξια, ανιχνευτές μετάλλου και ειδικά σκάνερ: Αυστηρά μέτρα ακόμα και για τους διαπιστευμένους στην «OPAP Arena»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:57 - 28.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:10 - 29.05.2024

Αυστηρά είναι τα μέτρα στην «OPAP Arena» λίγες ώρες πριν το Ολυμπιακός - Φιορεντίνα, ακόμα και στους ανθρώπους που φέρουν ειδική διαπίστευση για τον τελικό του UEFA Europa Conference.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια της ιστορίας του, αντιμετωπίζοντας τη Φιορεντίνα στον τελικό του Europa Conference League. Ο σύλλογος πραγματοποίησε την τελευταία του προπόνηση, ενώ νωρίτερα ο Χοσέ Λουίς Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο Κωνσταντής Τζολάκης και ο Τσικίνιο παραχώρησαν δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου.

Στο γήπεδο, λοιπόν, βρέθηκαν αρκετοί διαπιστευμένοι, οι οποίοι ωστόσο πέρασαν από έναν έλεγχο πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Συγκεκριμένα, σε πρώτο χρόνο απαγορεύτηκε η κυκλοφορία οποιουδήποτε οχήματος σε συγκεκριμένα σημεία, δίχως αυτό να φέρει ειδική άδεια.

Μετέπειτα, όλοι όσοι έφεραν τις ειδικές διαπιστεύσεις, έπρεπε να περάσουν από ανιχνευτή μετάλλου, ενώ στο σημείο υπήρχαν και σκάνερ αντίστοιχα με αυτά του αεροδρομίου για να ελεγχθούν οι αποσκευές. Προηγουμένως, οι άνθρωποι ασφαλείας της UEFA είχαν ειδικό μηχάνημα το οποίο ήλεγχε αν η διαπίστευση είναι αυθεντική ή όχι.

© Sportal

Όσο για το γήπεδο, σε αυτό υπήρχαν δεκάδες αστυνομικοί που περιφρουρούσαν κάθε ένα σημείο ξεχωριστά, ενώ περιμετρικά υπήρχαν φράχτες για να αποτραπεί η είσοδος σε όποιον δεν είχε το δικαίωμα.

Επέκταση δρομολογίων του ΗΣΑΠ το βράδυ του τελικού του Conference League - Ποιοι θα μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν

Το βράδυ της Τετάρτης (29/5) ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού με την ιστορία και αυτό που αναζητάει είναι να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα σε αυτή. Ο σύλλογος του Πειραιά αντιμετωπίζει στην «OPAP Arena» τη Φιορεντίνα, από την οποία και θέλει να «κλέψει» το τρόπαιο του UEFA Europa Conference League.

Στο πλευρό του θα έχει πάνω από 9.000 οπαδούς, οι οποίοι θα βρεθούν στο πέταλο του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό το παιχνίδι είναι ειδικών συνθηκών και με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. η μετακίνησή τους θα γίνει οργανωμένα από τον Πειραιά. Συγκεκριμένα, οι συρμοί του ΗΣΑΠ θα διέρχονται δίχως στάσεις από τις 18:00 το απόγευμα, έχοντας τερματικούς σταθμούς τα Πευκάκια και τον Περισσό.

Μέριμνα από τη ΣΤΑ.ΣΥ., εντούτοις, υπάρχει και για την επιστροφή. Συγκεκριμένα, ο ηλεκτρικός θα λειτουργήσει με διευρυμένο ωράριο, με αφορμή τις ανάγκες που προκύπτουν για μετακίνηση των φιλάθλων ξανά προς τον Πειραιά, μετά το Ολυμπιακός - Φιορεντίνα. Τα δρομολόγια από την «Αγιά Σοφιά» θα ολοκληρωθούν περίπου στις 1:30 τα μεσάνυχτα, ούτως ώστε να αποχωρήσουν και οι τελευταίοι οπαδοί από τις εξέδρες δίχως πρόβλημα.

Βεβαίως, στην προκειμένη περίπτωση θα ισχύσει ότι και προηγουμένως. Δηλαδή, οι συρμοί θα αναχωρούν από Πευκάκια και Περισσό δίχως στάση, έχοντας τερματικό σταθμό τον Πειραιά. Για να βρεθεί κάποιος μέσα σε αυτούς θα πρέπει να έχει μαζί του ότι και στην άφιξη, δηλαδή το εισιτήριο ή την πρόσκλησή του. Όσοι δεν είναι κάτοχοι, πράγμα δύσκολο διότι μόνο διαπιστευμένοι θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, δεν θα μπορούν να μετακινηθούν με τον ΗΣΑΠ.