Εξαλλοι οι οπαδοί της Φιορεντίνα μετά τον χαμένο τελικό: «Βγάλτε τις φανέλες»

Φιορεντίνα

i

©Intime

Εξαλλοι οι οπαδοί της Φιορεντίνα μετά τον χαμένο τελικό: «Βγάλτε τις φανέλες»

Κώστας Τόπας 10:50 - 30.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:51 - 30.05.2024

Οι οπαδοί της Φιορεντίνα ήταν έξαλλοι με την εμφάνιση των «βιόλα» στον τελικό του Conference League, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν.

Η Φιορεντίνα έχασε τον δεύτερο συνεχόμενο τελικό της Conference League το βράδυ της Τετάρτης (29/05), αυτή τη φορά από τον Ολυμπιακό και το αποτέλεσμα και η απόδοση των «βιόλα» αναστάτωσαν τους οπαδούς της, που είχαν ταξιδέψει από τη Φλωρεντία για να στηρίξουν την ομάδα τους.

Οπως αναφέρει η «Firenzeviola» οι παίκτες της Φιορεντίνα, στο τέλος του αγώνα έμειναν για αρκετή ώρα ακίνητοι μπροστά στους φιλάθλους που εξέφρασαν την οργή τους, πετώντας μάλιστα και καθίσματα στον αγωνιστικό χώρο. Με δάκρυα στα μάτια οι παίκτες του Ιταλιάνο δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν τον δεύτερο σερί χαμένο τους τελικό και ζητούσαν συγγνώμη από τους οπαδούς.

Τι ακριβώς ισχύει με το νέο Europa League που θα παίξει ο Ολυμπιακός - Πότε ξεκινάει, πόσο ματς δίνει, με ποιους θα παίξει
CONFERENCE LEAGUE

10:20 - 30.05.2024

Τι ακριβώς ισχύει με το νέο Europa League που θα παίξει ο Ολυμπιακός - Πότε ξεκινάει, πόσο ματς δίνει, με ποιους θα παίξει

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Conference League και μαζί με αυτό εξασφάλισε και το εισιτήριο για τη League Phase του Europa League της νέας σεζόν. Ποιοι είναι οι πιθανοί αντίπαλοί του, πότε ξεκινάει τις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη.

Οι οπαδοί ωστόσο δεν προσπάθησαν να τους παρηγορήσουν. Αντιθέτως φώναζαν «Σεβασμός για τη φανέλα μας» και «Βγάλτε τις φανέλες». Περίπου 9.000 οπαδοί της Φιορεντίνα ταξίδεψαν στην Αθήνα τις τελευταίες ημέρες, ελπίζοντας να δουν τους «βιόλα» να κερδίζουν το πρώτο μεγάλο τρόπαιο από το 2001.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που η Φιορεντίνα χάνει έναν τελικό υπό τον Ιταλιάνο, έχοντας επίσης χάσει τον τελικό του Coppa Italia από την Ίντερ πέρυσι.

Με τη λήξη του αγώνα ο τεχνικός των «βιόλα», Βιτσέντσο Ιταλιάνο, ήταν φανερά απογοητευμένος με το αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι δεν άξιζε η ομάδα του να χάσει έτσι.

«Είναι μεγάλη η απογοήτευση, γιατί είχαμε πολλές ευκαιρίες να σκοράρουμε και να προηγηθούμε, ακόμη και να ισοφαρίσουμε, αλλά δεν το κάναμε. Τα παιδιά έκαναν ό,τι έπρεπε, παλέψαμε απέναντι σε μια ομάδα που δεν σου επιτρέπει να παίζεις καλά. Δεν αξίζαμε να χάσουμε έτσι, θα μπορούσε το παιχνίδι να πάει στα πέναλτι.

Ίσως μας λείπει η κυνικότητα για να πάρουμε τη νίκη σε έναν τέτοιο τελικό. Πρέπει να αποδεχτούμε την ήττα, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Το αποτέλεσμα πονάει. Είναι σπουδαίο να φτάνεις σε δύο σερί τελικούς, αλλά όταν δεν κατακτάς το τρόπαιο υπάρχει απογοήτευση».