Στο... χέρι της UEFA η απόφαση για τη γιγαντοοθόνη όσον αφορά το Ολυμπιακός - Φιορεντίνα

Στο... χέρι της UEFA η απόφαση για τη γιγαντοοθόνη όσον αφορά το Ολυμπιακός - Φιορεντίνα

Τζιοβάνι Ζάκαρη 14:02 - 20.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:03 - 29.05.2024

Ένα «οκ» της UEFA θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός, εφόσον θελήσει να μεταδώσει ζωντανά σε γιγαντοοθόνη τον τελικό του Europa Conference League, κόντρα στη Φιορεντίνα.

Αντίστροφα μετράει τον χρόνο ο Ολυμπιακός, ο οποίος και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τη Φιορεντίνα στον τελικό του Europa Conference League. Μετά και το 2-2 στη Λεωφόρο - εκεί όπου εξασφάλισε ευρωπαϊκή παρουσία στα 100 του χρόνια - ο σύλλογος του Πειραιά άρχισε την προετοιμασία για το παιχνίδι της «OPAP Arena».

Εκεί πρόκειται να μην... πέφτει καρφίτσα στο πέταλό του, αφού ο κόσμος της ομάδας έκανε «ιντερνετική ουρά» για να πάρει ένα εισιτήριο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως το 90% των κατόχων διαρκείας έκαναν αίτημα για ένα «μαγικό» χαρτάκι, αναμένοντας τη θετική απάντηση.

Πότε θα παίξει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη αν κατακτήσει το Conference League
CONFERENCE LEAGUE

13:04 - 20.05.2024

Πότε θα παίξει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη αν κατακτήσει το Conference League

Ο Ολυμπιακός κατετάγη 3ος στο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League κι εξασφάλισε την έξοδό του στην Ευρώπη. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αγωνιστούν στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, εκτός αν κατακτήσουν τον τίτλο του Conference League. Ποιο εισιτήριο θα πάρουν και πότε θα παίξουν αν νικήσουν στον τελικό της «Opap Arena»;

Βεβαίως υπάρχουν και εκείνοι που δεν θα μπορέσουν να βρεθούν στη Φιλαδέλφεια και για αυτούς φημολογείται πως ο Ολυμπιακός θα στήσει γιγαντοοθόνη στον Πειραιά. Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφέρει πως τρεις είναι οι πλευρές οι οποίες θα πρέπει να συναινέσουν, προκειμένου να γίνει πράξη αυτό το γεγονός. Οι Αρχές, οι τηλεοπτικοί πάροχοι και η UEFA.

Σε πρώτο χρόνο, λοιπόν, από πλευράς ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται πως δεν υπάρχει αντίρρηση για πραγματοποίηση αυτού του event, παρόλα αυτά το πιθανότερο είναι να υπάρχουν εκεί δυνάμεις - σαφώς και όχι τόσες όσες στην «OPAP Arena» - προκειμένου να διασφαλιστεί πως δεν θα ξεφύγει η κατάσταση. Στις Αρχές ανήκει και ο δήμος Πειραιά, ο οποίος φαντάζει απίθανο να αρνηθεί την προβολή του Ολυμπιακός - Φιορεντίνα σε γιγαντοοθόνη.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει η πλευρά της Cosmote TV. Η συνδρομητική πλατφόρμα θα αναλάβει την παραγωγή και την μετάδοση του τελικού του Europa Conference League, επομένως είναι εκείνη που έχει τον πρώτο λόγο όσον αφορά το οπτικοακουστικό σκέλος. Παρόλα αυτά, η ίδια η εταιρεία διαβεβαίωσε πως από πλευράς της δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός και εφόσον δεχθεί ο τρίτος παράγοντας εκείνη είναι θετική στην μαζική προβολή του αγώνα.

Ο τρίτος παράγοντας, λοιπόν, είναι η UEFA, η οποία τη δεδομένη στιγμή αποτελεί τον μοναδικό φορέα που μπορεί να παρεμποδίσει τη μετάδοση του Ολυμπιακός - Φιορεντίνα σε γιγαντοοθόνη. Αυτό διότι για να κάνει πράξη το συγκεκριμένο event, ο Ολυμπιακός, χρειάζεται την άδεια της συνομοσπονδίας, βάσει του Άρθρου 52 των κανονισμών της.

Παρόλα αυτά, το παρελθόν είναι γεμάτο με παραδείγματα από γιγαντοοθόνες που στήθηκαν σε τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων, επομένως η άρνηση φαντάζει δύσκολο σενάριο. Εξελίξεις για τη συγκεκριμένη υπόθεση αναμένονται το προσεχές διάστημα, όπου και τελικά θα ξεκαθαριστεί αν θα υπάρξει μαζική προβολή του τελικού του Europa Conference League.