Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στη Νέα Φιλαδέλφεια για το Ολυμπιακός - Φιορεντίνα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στη Νέα Φιλαδέλφεια για το Ολυμπιακός - Φιορεντίνα

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:53 - 28.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:29 - 29.05.2024

Το Sportal σας παρουσιάζει τον απόλυτο οδηγό για τον επερχόμενο τελικό του Conference League ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φιορεντίνα, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Opap Arena.

Οι προετοιμασίες για τον φετινό τελικό του Conference League έχουν μπει στην τελική ευθεία. Ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού με την ιστορία, καθώς αύριο Τετάρτη (29/5, 22:00) θα τεθεί αντιμέτωπος με τη Φιορεντίνα στην Opap Arena, σε μία αμφίρροπη μονομαχία με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο.

Το γεγονός πως η Ελλάδα φιλοξενεί αυτήν την σπουδαία αναμέτρηση, σε συνδυασμό με την παρουσία των Πειραιωτών, έχει δημιουργήσει μία ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη συνθήκη.

Γι΄ αυτόν το λόγο, το Sportal σας παρουσιάζει τον απόλυτο οδηγό του τελικού. Δείτε παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι φίλαθλοι που θα δώσουν το «παρών» στη Νέα Φιλαδέλφεια, με σκοπό να κυλήσουν όλα ομαλά.

Αυτά είναι όλα τα μέτρα της αστυνομίας για τον τελικό του Conference League (vid)
CONFERENCE LEAGUE

10:03 - 28.05.2024

Αυτά είναι όλα τα μέτρα της αστυνομίας για τον τελικό του Conference League (vid)

Το πρωί της Τρίτης (28/05) η ΕΛ.ΑΣ ενημέρωσε τον κόσμο για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού του Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια και όσα θα ισχύσουν για τους οπαδούς του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα.

1: Οδηγίες για τους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βρέθηκε σε έναν πυρετό συσκέψεων, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της UEFA και να πετύχει την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης.

Όπως έγινε γνωστό, τη μέρα του τελικού οι κάτοικοι του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας θα μπορούν να βγουν από το σπίτι τους, να κυκλοφορήσουν και να επιστρέψουν και πάλι σε αυτά χωρίς να τους εμποδίσει κανείς, έχοντας τις απαραίτητες διαπιστεύσεις στα χέρια τους.

Οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας έχουν μοιράσει πόρτα - πόρτα ένα έγγραφο με το οποίο ενημερώνουν τους πολίτες της περιοχής για τις διαπιστεύσεις τους και τους καλούν να επικοινωνήσουν με το δήμο για περισσότερες πληροφορίες.

Μεταξύ άλλων το έγγραφο ανέφερε:

Προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι πέριξ του γηπέδου πρόβλημα με τις μετακινήσεις από και προς τις κατοικίες τους, θα εκδοθούν και θα τους παρασχεθούν επίσημες διαπιστεύσεις. Αυτό αφορά στους κατοίκους αποκλειστικά των εξής δρόμων:

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ

ΑΔΑΝΩΝ

ΚΙΚΙΛΑΣ

ΜΕΡΣΙΝΗΣ

ΑΤΤΑΛΕΙΑΣ

ΙΩΝΙΑΣ (ΑΠΟ ΦΩΚΩΝ ΜΕΧΡΙ ΣΥΛΗΣ)

ΣΜΥΡΝΗΣ (ΑΠΟ ΦΩΚΩΝ ΜΕΧΡΙ ΣΥΛΗΣ)

ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ (ΑΠΟ ΣΜΥΡΝΗΣ ΜΕΧΡΙ ΙΩΝΙΑΣ)

ΣΥΛΗΣ (ΑΠΟ ΙΩΝΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΜΥΡΝΗΣ)

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (ΑΠΟ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕΧΡΙ ΙΩΝΙΑΣ)

ΞΑΝΘΗΣ

ΕΥΒΟΙΑΣ

ΛΕΥΚΑΔΟΣ

2: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Πριν μερικά 24ωρα, η Ελληνική Αστυνομία γνωστοποίησε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που τίθενται σε ισχύ από την Τροχαία Αττικής, λόγω της διεξαγωγής του τελικού και οι οποίες δεν αφορούν μόνο τους φιλάθλους που θα βρεθούν στο γήπεδο.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

3: Τα αντικείμενα που απαγορεύονται

Η ΕΠΟ μέσω ανακοίνωσης έκανε γνωστό ποια είναι τα αντικείμενα που απαγορεύονται ρητώς να μεταφέρουν όσοι μεταβούν στην Opap Arena.

«Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται ρητά η προσέγγιση του γηπέδου σε φιλάθλους, οι οποίοι δεν είναι κάτοχοι εισιτηρίων του σπουδαίου τελικού ενώ υπογραμμίζεται ότι τα εισιτήρια διατίθενται μόνο ηλεκτρονικά», ανέφερε μεταξύ άλλων η ομοσπονδία.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση της ΕΠΟ.

4: Η μετάβαση των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ)

Ο Ολυμπιακός με ανακοίνωση ενημέρωσε τον κόσμο της ομάδας για το πως θα φτάσει στο γήπεδο, ενώ έκανε ειδική αναφορά για τη μετάβαση των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).

«Για την εξυπηρέτηση θεατών που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο ή έχουν μειωμένη κινητικότητα, έχει προβλεφθεί από τη διοργανώτρια Αρχή UEFA να διατεθούν minivans της UEFA με σχετικές σημάνσεις στο σημείο που καταφθάνουν τα τρένα (ΗΣΑΠ Περισσός), ώστε να τους μεταφέρουν στο γήπεδο, και να μη χρειαστεί να διανύσουν την απόσταση που θα διανύσουν οι υπόλοιποι φίλαθλοι, η οποία υπολογίζεται 10-15 λεπτά», ανέφερε μεταξύ άλλων η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση του Ολυμπιακού.

5: Η μετάβαση από και προς το γήπεδο

Η μετακίνηση προς το γήπεδο θα πραγματοποιηθεί οργανωμένα και μαζικά μέσω συρμών του ΗΣΑΠ, που θα λειτουργήσουν αποκλειστικά γι’ αυτόν τον σκοπό από τον σταθμό Φάληρο μέχρι τον σταθμό Περισσός, από τις 18:00 της ημέρας του τελικού. Μέσω ανακοίνωσης, η ΠΑΕ Ολυμπιακός κάλεσε τον κόσμο της ομάδας να βρεθεί στο ΣΕΦ το συντομότερο δυνατόν ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του, με δεδομένο ότι ο τελευταίος συρμός από το Φάληρο για τον Περισσό θα αναχωρήσει στις 20:45.

Όσον αφορά την επιστροφή, οι φίλοι του Ολυμπιακού θα ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία και μετά το τέλος του ματς, καθώς θα λειτουργήσουν οι συρμοί του ΗΣΑΠ με τον ίδιο τρόπο.

6: Fan meeting point 

Η ΕΛ.ΑΣ. γνωστοποίησε τον σχεδιασμό μετακίνησης όλων των φιλάθλων. Όπως είπε η κυρία Δημογλίδου για τους οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα κόκκινα εισιτήρια, θα δημιουργηθεί fan meeting point στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.). Η μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί οργανωμένα και μαζικά μέσω συρμών του ΗΣΑΠ, που θα λειτουργήσουν αποκλειστικά γι’ αυτόν τον σκοπό από τον σταθμό Φάληρο μέχρι τον σταθμό Περισσός, από τις 6:30 το απόγευμα της ημέρας του τελικού.

Σημειώνεται πως οι συρμοί δεν θα κάνουν καμία στάση και κανένας άλλος επιβάτης δεν θα μπορεί να επιβιβαστεί. Αφού οι συρμοί θα έχουν φτάσει στη στάση Περισσός, στη συνέχεια οι φίλαθλοι θα κινηθούν πεζοί προς το γήπεδο διανύοντας τη μικρότερη δυνατή απόσταση, συνοδεία αστυνομικής δύναμης.

Η μετακίνηση των φιλάθλων της Φιορεντίνα, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα μπλε εισιτήρια, θα γίνει από το ΟΑΚΑ και με λεωφορεία του ΟΣΥ, τα οποία, όπως και στην περίπτωση των τρένων, θα έχουν παραχωρηθεί για αυτόν τον λόγο. Όπως ανακοίνωσε η κυρία Δημογλίδου, στο ΟΑΚΑ θα δημιουργηθεί το fan meeting point για τους οπαδούς των «βιόλα» και από εκεί θα πραγματοποιηθεί συντεταγμένα και συνοδεία αστυνομικής δύναμης η μετακίνησή τους προς την Opap Arena.

Όσον αφορά τους ουδέτερους φιλάθλους που έχουν προμηθευτεί τα λευκά εισιτήρια, θα εξυπηρετηθούν από τους σταθμούς Ειρήνη και Θησείο του ΗΣΑΠ με κατεύθυνση, χωρίς ενδιάμεση στάση, προς τον σταθμό Περισσό.

7: Το τρόπαιο στην πλατεία Κοτζιά

Αναφορικά με το βαρύτιμο τρόπαιο της διοργάνωσης, βρίσκεται στην Αθήνα εδώ και αρκετές ημέρες με τον κόσμο να έχει την ευκαιρία να φωτογραφηθεί μαζί του. Η κούπα μεταφέρθηκε μάλιστα πριν λίγη ώρα από το Δημαρχείο Αθηνών στην Πλατεία Κοτζιά.

Το παρών έδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Τάκης Μπαλτάκος και ο πρεσβευτής του φετινού Europa Conference League, Τραϊανός Δέλλας. Οικοδεσπότης ήταν ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας που βρέθηκε στην εκδήλωση με τα τύμπανα να... βαράνε δυνατά.

Από Παρασκευή 24/5 έως την Τετάρτη 29/5, ένα γιγάντιο τρόπαιο UEFA Europa Conference League, ύψους 2.5 μέτρων θα εκτίθεται στην πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγί στο Θησείο. Παράλληλα, την Τρίτη 28 Μαΐου 10:00-22.00 και την Τετάρτη 29 Μαΐου 10:00-18:00 στην Πλατεία Κοτζιά θα στηθεί το Φεστιβάλ Φιλάθλων.

8: Οι γιγαντοοθόνες

Τρεις γιγαντοοθόνες θα τοποθετήσει ο δήμος Πειραιά σε ισάριθμα σημεία στην πόλη για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τον τελικό του Conference League οι οπαδοί του Ολυμπιακού που δεν έχουν εισιτηριο.

Όπως αναφέρει σε ένα της σημείο η τελευταία χρονικά ανακοίνωση της ΠΑΕ για το παιχνίδι

Τα σημεία αυτά είναι τα εξής:

1. Πλατεία Κοραή, Πειραιάς

2. Πλατεία Παπανικολή (Μαρίνα Ζέας)

3. Πλατεία «Γεωργίου Γεννηματά» (Καμίνια)