Ο διαιτητής του τελικού του Conference League και το επεισοδιακό παρελθόν με ΑΕΚ και Μελισσανίδη
i

©intime

Ο διαιτητής του τελικού του Conference League και το επεισοδιακό παρελθόν με ΑΕΚ και Μελισσανίδη

Sportal newsroom 18:06 - 13.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:44 - 29.05.2024

Ο Elite Πορτογάλος διαιτητής, Σοάρες Ντίας θα σφυρίξει τον τελικό του Conference League ανάμεσα σε Φιορεντίνα και Ολυμπιακό. Μία από τις φορές όμως που βρέθηκε σε παιχνίδι στην Ελλάδα, ήταν... επεισοδιακή.

Ο Eilte Σοάρες Ντίας από την Πορτογαλία, θα σφυρίξει τον τελικό του Conference League ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φιορεντίνα. Αυτή δεν είναι η μόνη φορά που ο Πορτογάλος έχει σφυρίξει ελληνική ομάδα μιας και έχει υπάρξει πρώτος διαιτητής στο ελληνικό πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Μία από αυτές μάλιστα ήταν αρκετά... επεισοδιακή.

Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2019-20 ο Ντίας είχε σφυρίξει στο παιχνίδι ΑΕΚ - Άρης στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο Ελλάδος. Στο ημίχρονο του αγώνα οι δυο ισχυροί άνδρες των δυο ομάδων, Δημήτρης Μελισσανίδης και Θόδωρος Καρυπίδης, είχαν έντονο επεισόδιο στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού Σταδίου.

«Αστακός» η Νέα Φιλαδέλφεια - Σήμερα η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού του Conference League
CONFERENCE LEAGUE

10:10 - 13.05.2024

«Αστακός» η Νέα Φιλαδέλφεια - Σήμερα η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού του Conference League

Σήμερα (13/05) θα διεξαχθεί η πρώτη επιτελική σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενόψει του μεγάλου τελικού του Conference League μεταξύ Ολυμπιακού και Φιορεντίνα.

Ως αποτέλεσμα αυτού οι Πορτογάλοι διαιτητές του ματς, Αρτούρ Ριμπέιρο Σοάρες Ντίας και οι βοηθοί τους, Ρουί Λιζίνιο και Πάουλο Σοάρες, να παραμείνουν κλειδωμένοι στα αποδυτήρια για 25 λεπτά. Τόσο διήρκησε και η καθυστέρηση έναρξης του δευτέρου ημιχρόνου.

Στην έκθεση του παρατηρητή του ημιτελικού ΑΕΚ - Άρης αναφέρθηκε ότι φίλαθλος της «Ένωσης» έπιασε από τα γεννητικά όργανα τον Πορτογάλο βοηθό στο ημίχρονο, καθώς και ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης χαστούκισε τον Θόδωρο Καρυπίδη. 

«Ήρθε κάποιος από τη μία ομάδα δίπλα στον έναν βοηθό μου και τον άρπαξε τα γεννητικά του όργανα, ήταν κάτι ντροπιαστικό! Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο! Ήταν μία ασυνήθιστη επίθεση. Δεν μπορούσα να το πιστέψω», είχε δηλώσει μετά το ματς μιλώντας σε ΜΜΕ της Πορτογαλίας ο Αρτούρ Σοάρες Ντίας.

Ενώ στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε για το ποια παιχνίδια του αρέσουν να παίζει είχε είπε: «Τα ντέρμπι, τα παιχνίδια που έχουν ένταση».

Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό πως η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε με οκτώ μήνες αποκλεισμό από τα γήπεδα τον Δημήτρη Μελισσανίδη για όσα έγιναν στο ματς, επέβαλε πρόστιμο 68.000 ευρώ στην ΠΑΕ και ποινή δύο αγωνιστικών χωρίς θεατές.