Με ένα όνειρο τρελό: Ο Θρύλος να σηκώσει το ευρωπαϊκό!

Ολυμπιακός

i

©Intime

Με ένα όνειρο τρελό: Ο Θρύλος να σηκώσει το ευρωπαϊκό!

Ελένη Ανδρικοπούλου 08:00 - 29.05.2024 / Ανανεώθηκε: 21:00 - 29.05.2024

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τη Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League στην «ΑΕΚ Αrena» το βράδυ της Τετάρτης (29/5, 22:00) και θέλει στην παρθενική του εμφάνιση τόσο στην διοργάνωση όσο και σε ευρωπαϊκό τελικό να κατακτήσει το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Ραντεβού με την ιστορία έχει απόψε (29/5,22:00) ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν τη Φιορεντίνα στην «ΑΕΚ Αrena» στον τελικό του Conference League. Οι Πειραιώτες, οι οποίοι αγωνίζονται για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε ευρωπαϊκό τελικό θέλουν κόντρα στους «βιόλα», που έφθασαν και πέρσι μέχρι τον τελικό αλλά ηττήθηκαν από τη Γουέστ Χαμ, να κατακτήσουν το πρώτο τους ευρωπαϊκό τρόπαιο και να κάνουν πραγματικότητα το «όνειρο τρελό» εκατοντάδων φιλάθλων τους.

Ο Ολυμπιακός έχοντας στο πλευρό του πάνω από 9.000 φιλάθλους του θέλει μία ακόμη νίκη για να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στα κιτάπια της ιστορίας! Λίγους μήνες πριν τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυσή της η ομάδα του Πειραιά είναι μία ανάσα από έναν θρίαμβο! Ο καθοδηγητής των «ερυθρόλευκων», ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει μπροστά του την ευκαιρία να κατακτήσει ένα ακόμη ευρωπαϊκό τρόπαιο, μιας και την περσινή σεζόν οδηγήσει τη Σεβίλλη στην κατάκτηση του Europa League.

O Βάσκος κόουτς, ο οποίος θα έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του, ανέφερε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου πως έχει καταλήξει στον οριστικό σχεδιασμό. «Ναι, έχω αποφασίσει για το αυριανό πλάνο εφόσον δεν μεσολαβήσει κάτι στην προπόνηση. Η σεζόν ήταν Μαραθώνιος. Έχουμε περάσει από πολλές στιγμές, είχαμε μόνο ένα κακό παιχνίδι στην Ευρώπη, παίξαμε με δύο αντιπάλους που δεν ήμασταν φαβορί, μπορούμε να το περιγράψουμε ως έναν μαραθώνιο και τώρα βρισκόμαστε εδώ, στο τέλος».

Από τη μεριά του ο Βιντσέντζο Ιταλιάνο, ο οποίος η μοναδική απουσία που έχει είναι ο Σοτίλ, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Σε ατομικό επίπεδο πρέπει να κάνεις κάποιες προσαρμογές. Να είσαι απολύτως συγκεντρωμένος σε οτιδήποτε κάνεις. Πρέπει να είσαι σίγουρος ότι κάνεις ακόμα και ένα πλάγιο σωστά. Δεν υπάρχει αύριο. Δεν πρέπει να μας λείψει η φλόγα αύριο. Να έχουμε την ανταγωνιστικότητα».

Να σημειώσουμε πως ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 1 και το MEGA.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Ολυμπιακός (4-3-3): Τζολάκης – Ροντινέι, Κάρμο, Ρέτσος, Κίνι (ή Ρίτσαρντς) – Εσε, Ιμπόρα, Τσικίνιο – Ποντένσε, Ελ Κααμπί, Φορτούνης

Φιορεντίνα (4-2-3-1): Τερατσιάνο – Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Μαρτίνες Κουάρτα, Μπιράγκι – Αρτούρ, Μποναβεντούρα – Γκονζάλες, Μπελτράν, Κουαμέ – Μπελότι.

Υπενθυμίζεται ότι τον τελικό θα διευθύνει ο 44χρονος Πορτογάλος ρέφερι Αρτούρ Σοάρες Ντίας.

Μένει να δούμε αν η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα πάρει την σκυτάλη από την Κ19 του Ολυμπιακού και κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης.