«Οπαδοί της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού αγοράζουν εισιτήρια για να στηρίξουν τη Φιορεντίνα»

Οπαδοί Φιορεντίνα

i

© Photo by Gabriele Maltinti/Getty Image

«Οπαδοί της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού αγοράζουν εισιτήρια για να στηρίξουν τη Φιορεντίνα»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 20:12 - 17.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:36 - 29.05.2024

Το τελευταίο χρονικό διάστημα κυκλοφορούν κάποιες φήμες, οι οποίες κάνουν λόγο για προσπάθεια των φίλων του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ να... στηρίξουν τη Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League.

Ο φετινός τελικός του UEFA Conference League πλησιάζει και οι προετοιμασίες των δύο ομάδων αλλά και των οπαδών, έχουν μπει στην τελική ευθεία.

Ολυμπιακός και Φιορεντίνα θα κοντραριστούν στο χορτάρι της Opap Arena (29/5, 22:00), με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, κυκλοφορούν κάποιες φήμες σχετικά με την προσπάθεια αρκετών φιλάθλων άλλων ελληνικών ομάδων, οι οποίοι σκοπεύουν να δώσουν το «παρών» στην Opap Arena.

Πιο αναλυτικά, η ιστοσελίδα «labaroviola» σε σημερινό (17/5) δημοσίευμά της αναφέρει πως είναι πολύ πιθανό η Φιορεντίνα να έχει την στήριξη των φίλων της ΑΕΚ αλλά και του Παναθηναϊκού.

Η Φιορεντίνα οδεύει προς sold out για τα εισιτήρια του τελικού του Conference League με τον Ολυμπιακό
CONFERENCE LEAGUE

11:19 - 17.05.2024

Η Φιορεντίνα οδεύει προς sold out για τα εισιτήρια του τελικού του Conference League με τον Ολυμπιακό

Όπως αναφέρουν στην Ιταλία η Φιορεντίνα τελικά αναμένεται να έχει 9.000 οπαδούς στην Αθήνα για τον τελικό του Conference League με τον Ολυμπιακό, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις για μόλις 3.000 φιλάθλους.

«Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ αγοράζουν τα εισιτήρια που προορίζονται για τους οπαδούς του Ολυμπιακού με σκοπό να στηρίξουν τη Φιορεντίνα. Εάν επιβεβαιωθούν αυτές οι φήμες, τότε η ομάδα της Φλωρεντίας θα μπορούσε παραδόξως να βρεθεί σε ένα λιγότερο εχθρικό περιβάλλον από αυτό που φανταζόταν πριν από μερικές εβδομάδες.

Από την άλλη, όμως, όλες αυτές οι πιθανές εξελίξεις αυξάνουν τις ανησυχίες για την ασφάλεια και τη δημόσια τάξη καθώς γνωρίζουμε ότι η κατάσταση μεταξύ των φιλάθλων στην Ελλάδα δεν είναι η πιο ήρεμη και αυτό μπορεί να αποτελεί μεγάλη απειλή», αναφέρει μεταξύ άλλων η ιταλική ιστοσελίδα.

Σε στάση αναμονής η ΣΤΑ.ΣΥ. για τα δρομολόγια του μετρό την ημέρα του Ολυμπιακός - Φιορεντίνα

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, ο εν λόγω τελικός είναι ειδικών συνθηκών και από πλευράς ΕΛ.ΑΣ. αναμένονται αυστηρά μέτρα. Ένα από αυτά έχει να κάνει και με την οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων των «ερυθρόλευκων», μέσω των γραμμών του Μετρό. Ένα από τα σενάρια αναφέρει πως εκείνη την ημέρα ή τουλάχιστον για κάποιες συγκεκριμένες ώρες, θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια δίχως στάση από Πειραιά μέχρι έναν εκ των σταθμών Πευκάκια ή Περισσό.

Από πλευράς της η ΣΤΑ.ΣΥ. τόνισε πως για την ώρα δεν έχει λάβει κάποια εντολή από την Ελληνική Αστυνομία. Ωστόσο, εφόσον οι Αρχές αποφασίσουν τελικά να προχωρήσουν στο εν λόγω μέτρο, τότε η αρμόδια δεν μπορεί παρά να δεχθεί την απόφαση και να βοηθήσει στην υλοποίησή της. Αυτό σημαίνει πως εκείνη την ημέρα θα δοθούν εναλλακτικές λύσεις στους επιβάτες, αφού η γραμμή 1 (Πειραιάς - Κηφισιά) εξυπηρετεί εκατοντάδες ανθρώπους καθημερινά.

Βεβαίως, από την αρμόδια εταιρεία τη δεδομένη στιγμή βρίσκονται σε στάση αναμονής, έως ότου παρθούν οι αποφάσεις για τα μέτρα ασφαλείας στο ματς Ολυμπιακός - Φιορεντίνα. Θυμίζουμε πως στην ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει ο προβληματισμός για την ομαλή άφιξη των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων στην «OPAP Arena», με αφορμή την αντιπαλότητα που υπάρχει με εκείνους της ΑΕΚ.

Αυτά είναι τα αντικείμενα που απαγορεύεται να πάρει κανείς στον τελικό του Conference League
CONFERENCE LEAGUE

12:14 - 17.05.2024

Αυτά είναι τα αντικείμενα που απαγορεύεται να πάρει κανείς στον τελικό του Conference League

Η ΕΠΟ έβγαλε μια νέα ενημέρωση, στην οποία αναφέρονται τα μέτρα και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει του τελικού του Conference League μεταξύ του Ολυμπιακού με τη Φιορεντίνα.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως μέτρα αναμένεται να υπάρξουν και στους δρόμους της Αθήνας, προκειμένου να υπάρξει ομαλή έλευση των φίλων της πειραϊκής ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Λεπτομέρειες αναμένεται να δοθούν το τελευταίο διάστημα, ωστόσο οι γύρω διελεύσεις προς το γήπεδο αναμένεται να είναι κλειστές. Όπως όλα δείχνουν, η είσοδος σε αυτές θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν εισιτήριο είτε κάποια διαπίστευση, ενώ όποιος θα προσπαθήσει να περάσει θα υποστεί πρώτα αυστηρό έλεγχο από την αστυνομία.