Ποιος θα πληρώσει... τα σπασμένα της OPAP Arena;
i

© Intime

Ποιος θα πληρώσει... τα σπασμένα της OPAP Arena;

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 18:54 - 30.05.2024 / Ανανεώθηκε: 19:18 - 30.05.2024

Στον τελικό του Conference League υπήρξαν οπαδοί του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα που προκάλεσαν ζημιές στην OPAP Arena. Και το ερώτημα είναι ένα: Ποιος θα πληρώστε τα... σπασμένα;

Μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού, αλλά και της Φιορεντίνα, δεν σεβάστηκαν το γήπεδο, που τους φιλοξένησε στον τελικό του Conference League, όπου οι Πειραιώτες πανηγύρισαν τη νίκη επί των «βιόλα» με 1-0 και κατέκτησαν το τρόπαιο της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA.

Συγκεκριμένα, έχει γίνει μια πρώτη καταγραφή της εικόνας του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά τον μεγάλο τελικό και καταγράφηκαν οι ζημιές. Κάτι το οποίο βέβαια έχει γίνει αντιληπτό από χθες (30/05) μέσα από μία σειρά από αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Η ΑΕΚ έχει ήδη τρεις παίκτες στο Euro και μπορεί να γίνουν και τέσσερις, μ' ότι αυτό συνεπάγεται
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:53 - 30.05.2024

Η ΑΕΚ έχει ήδη τρεις παίκτες στο Euro και μπορεί να γίνουν και τέσσερις, μ' ότι αυτό συνεπάγεται

Δεδομένη είναι πλέον η συμμετοχή του Γκατσίνοβιτς, του Σιμάνσκι και του Βίντα στο Πανευρωπαϊκό της Γερμανίας, στο οποίο πιθανόν να είναι και ο Τσούμπερ, κάτι που δημιουργεί συγκεκριμένη συνθήκη για την ΑΕΚ

Μάλιστα, κάποιοι από τους οπαδούς που προχώρησαν σ' αυτές τις ζημιές, δημοσίευσαν φωτογραφίες, στις οποίες φαίνονται όσα έκαναν. Όπως και να 'χει, οι ζημιές εντοπίζονται σε τέσσερις θύρες. Στην 39, στην 41 στην 43 και στην 45.

Όπως διαβάσατε νωρίτερα στο Sportal, υπάρχει σε εξέλιξη η πειθαρχική δίωξη της UEFA σε βάρος των υπεύθυνων ομάδων ή προσώπων για τους βανδαλισμούς στο γήπεδο, ενώ παράλληλα η ΑΕΚ έχει ήδη προβεί σε ενέργειες προκειμένου να της γνωστοποιηθούν τα στοιχεία των δραστών. Η Ένωση θα χρησιμοποιήσει αυτά τα στοιχεία, για να κινηθεί αστικά για την λήψη αποζημιώσεων, αλλά και ποινικά για την αποβολή τους από τα γήπεδα και την βαριά ποινική τους τιμωρία.

Το ερώτημα που προκύπτει όμως πλέον είναι ένα...

Ποιος θα πληρώσει για τις ζημιές στην OPAP Arena;

Τα πράγματα είναι απλά. Η ΑΕΚ το γήπεδο το παρέδωσε στην UEFA. Ούτε στον Ολυμπιακό, ούτε στη Φιορεντίνα. Επομένως η UEFA χρεώνεται κάθε ζημιά που έχει προκληθεί στο γήπεδο του Δικεφάλου και από 'κει και έπειτα θα κάνει δική της έρευνα για το ποιος εκ των δύο προκάλεσε τις (περισσότερες) ζημιές, ώστε να γίνει το... ταμείο.

Εν ολίγοις υπόλογος απέναντι στην ΑΕΚ δεν είναι ο Ολυμπιακός ή η Φιορεντίνα. Η UEFA είναι. Και φυσικά αξίζει να σημειωθεί ότι η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ δεν θα στραφεί νομικά εναντίον των Πειραιωτών και της ιταλικής ομάδας, δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, αλλά εναντίον των προσώπων που έκαναν τις ζημιές στο γήπεδο της.