Ρέτσος και Κάρμο αρνήθηκαν να βγουν αλλαγή παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν (vid)

Ο τραυματίας Ρέτσος και οι Κάρμο, Τσικίνιο, Ιμπόρα

Ρέτσος και Κάρμο αρνήθηκαν να βγουν αλλαγή παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν (vid)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 02:34 - 30.05.2024

Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ευρώπης γράφοντας ιστορία στην «OPAP Arena». Εκεί, παίκτες όπως ο Ρέτσος και ο Κάρμο απέδειξαν γιατί οι Πειραιώτες κατέκτησαν το UEFA Europa Conference League.

Ρίγος, συγκίνηση και περηφάνια μοίρασε το βράδυ της Τετάρτης ο Ολυμπιακός, ο οποίος κατέκτησε το τρόπαιο του UEFA Europa Conference League. Προσπερνώντας το εμπόδιο της Φιορεντίνα, χάρη στο γκολ του Ελ Κααμπί, ο σύλλογος του Πειραιά κατέκτησε την πρώτη του ευρωπαϊκή κούπα.

Μπορεί οι Πειραιώτες να μην έκαναν το καλύτερο παιχνίδι τους, όμως απέδειξαν πως ακόμα και σε μία μέρα όχι και τόσο καλή έχουν... βαριά φανέλα και παίκτες που το ζουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Νταβίντ Κάρμο και ο Παναγιώτης Ρέτσος! Δύο ποδοσφαιριστές που παρά τα ζητήματα που αντιμετώπιζαν δεν ήθελαν επ' ουδενί να εγκαταλείψουν το παιχνίδι.

Σε πρώτο χρόνο, ο Έλληνα στόπερ συγκρούστηκε άσχημα με τον Μπελότι, λίγο μετά την έναρξη του πρώτου μέρους. Ο ίδιος βγήκε έξω, δέχθηκε ιατρική περίθαλψη και το επιτελείο ζήτησε την αλλαγή του. Δευτερόλεπτα αργότερα, την αναίρεσε και ο Ρέτσος σηκώθηκε όρθιος, μέχρι τελικά να ξαναπέσει. Ξανά το staff ζήτησε την αλλαγή του όμως ο αμυντικός δήλωσε «παρών» και παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο.

Λίγο αργότερα, ήταν η σειρά του Κάρμο που μετά από μία εναέρια μονομαχία πάτησε άτσαλα κάτω, με αποτέλεσμα να αισθάνεται ενοχλήσεις και να παραπατά. Αυτό έφερε την οργή του παίκτη που πάτησε εκνευρισμένα το χορτάρι. Παρόλα αυτά, ο ίδιος έβγαλε όλο το παιχνίδι και παρέμεινε στην ενδεκάδα μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ακόμα και ο Τσικίνιο που βγήκε αλλαγή στο 77ο λεπτό, είχε τρέξει προηγουμένως πάρα πολύ.

Τη θέση του, δε, πήρε ο Όρτα, από τα πόδια του οποίου προέκυψαν δύο μεγάλες στιγμές. Η κεφαλιά του Ιμπόρα στο 80' και εκείνη που παραλίγο να πάρει ο Ελ Κααμπί στο 85', τα οποία θα μπορούσαν να κρίνουν το παιχνίδι. Όπως και να 'χει, o Ολυμπιακός εν τέλει είναι πρωταθλητής Ευρώπης, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την φετινή του πορεία. Μία πορεία που ξεκίνησε με τη Γκενκ το περασμένο καλοκαίρι, εκεί όπου ο Αλεξανδρόπουλος έφερε την πρώτη πρόκριση από όλες τις επόμενες.