Στην «OPAP Arena» η Φιορεντίνα για την τελευταία της προπόνηση πριν το τελικό

Φιορεντίνα

i

©Intime

Στην «OPAP Arena» η Φιορεντίνα για την τελευταία της προπόνηση πριν το τελικό

Κώστας Τόπας 11:30 - 28.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:51 - 29.05.2024

Η Φιορεντίνα μπαίνει στην τελική ευθεία, για το μεγάλο ραντεβού με τον Ολυμπιακό το βράδυ της Τετάρτης (29/05, 22:00) στην «OPAP Arena».

Την Τετάρτη, στις 29 Μαΐου Ολυμπιακός και Φιορεντίνα θα κοντραριστούν στην «OPAP Arena» για τον τελικό του Conference League, με στόχο την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Η ομάδα από τη Φλωρεντία στον ημιτελικό απέκλεισε την Μπριζ, με μια νίκη με 3-2 στην Ιταλία και μία ισοπαλία στο Βέλγιο (1-1). Ενώ από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» με δύο νίκες (4-2, 2-0) απέναντι στην Άστον Βίλα πήραν το εισιτήριο για τον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό στην ιστορία τους.

Η ιταλική ομάδα αφίχθη αργά το απόγευμα της Δευτέρας (27/05) στην Ελλάδα. Αφού έκανε προπόνηση στο προπονητικό της κέντρο, σήμερα ολοκληρώνει την προετοιμασία της στην «OPAP Arena». Το πρωί της Τρίτης (28/05) οι παίκτες των «βιόλα» και ο Βιντσέτζο Ιταλιάνο βρέθηκαν στο γήπεδο της ΑΕΚ και πραγματοποίησαν την τελευταία τους προπόνηση, λίγες ώρες πριν το μεγάλο παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους».

Υπενθυμίζεται ότι η Φιορεντίνα, ανακοίνωσε sold out στο «Αρτέμιο Φράνκι», όπου θα μεταδοθεί σε γιγαντοοθόνη ο τελικός. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Φίλοι της Φιορεντίνα, σας ενημερώνουμε ότι η παρακολούθηση του Τελικού στην Αθήνα στο Αρτέμιο Φράνκι είναι sold Out. Τα λέμε στο Φράνκι για να παρακολουθήσουμε μαζί τον τελικό!».

Ενόψει του αγώνα ο τεχνικός των «βιόλα», Βιτσέντσο Ιταλιάνο, μίλησε στο κανάλι της UEFA και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για την περσινή πορεία μέχρι τον τελικό, αλλά και τη φετινή. «Θυμάμαι αρκετές λεπτομέρειες του αγώνα. Ήμασταν σε κάποια φάση 1-1 με τον Μαντραγκόρα. Δυστυχώς αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες, θα γίνει το ίδιο και στον φετινό τελικό.

Τη φετινή σεζόν τι κάναμε; Για μένα ήταν ένα φανταστικό ταξίδι, όπως ήταν και πέρσι. Το να επαναλαμβάνεις αυτό που κάνεις δεν είναι εύκολο, το να κερδίζεις ένα τρόπαιο θα ήταν υπέροχο, μια ικανοποίηση, την οποία την αξίζουμε για ένα μέρος που δεν έχει κερδίσει κάτι εδώ και καιρό και είναι ένα γκρουπ που είμαι τυχερός που βρίσκομαι εδώ», είπε στην αρχή.

Αυτά είναι τα μετάλλια που θα λάβουν οι νικητές του Conference League
CONFERENCE LEAGUE

11:15 - 28.05.2024

Αυτά είναι τα μετάλλια που θα λάβουν οι νικητές του Conference League

Λίγες ώρες πριν τη σέντρα του μεγάλου τελικού του Conference League, μεταξύ Ολυμπιακού και Φιορεντίνα, η UEFA δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό της στα social media τα μετάλλια που θα απονεμηθούν στους νικητές της διοργάνωσης.

Αναφορικά για τον Ολυμπιακό σχολίασε: «Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, μπορώ να πω ότι όταν κερδίζεις δύο φορές την Άστον Βίλα στον ημιτελικό, πρέπει να είσαι πολύ καλός. Γι' αυτούς θα είναι ένα ακόμα εντός έδρας παιχνίδι. Δεν είναι το γήπεδό τους, αλλά παίζουν στην πόλη τους. Πιστεύω θα είναι ακόμα πιο δύσκολο για εμάς», ήταν τα λόγια του συγκεκριμένα.