«Βράζει» ο ιταλικός Τύπος: «Αμφισβητούμενο το γκολ του Ελ Κααμπί, υπήρξε επιθετικό φάουλ»

Φιορεντίνα

i

©Intime

«Βράζει» ο ιταλικός Τύπος: «Αμφισβητούμενο το γκολ του Ελ Κααμπί, υπήρξε επιθετικό φάουλ»

Κώστας Τόπας 12:37 - 30.05.2024

Τα πρωτοσέλιδα στην Ιταλία κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στον δεύτερο σερί χαμένο τελικό της Φιορεντίνα και στέκονται σε διαιτητικές αποφάσεις.

Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγάλος νικητής του Conference League. Οι «ερυθρόλευκοι» στον τελικό νίκησαν με 1-0 τη Φιορεντίνα και σήκωσαν το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία τους και παράλληλα έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που καταφέρνει να κατακτήσει ευρωπαϊκή κούπα.

Το νικητήριο γκολ για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έβαλε ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 116ο λεπτό. Ο Μαροκινός μετά από μια σέντρα του Έσε, πήρε μια τρομερή κεφαλιά και έστειλε τους φίλους του Ολυμπιακού στα... ουράνια.

Στην Ιταλία τα πρωτοσέλιδα κάνουν λόγο για «κατάρα» της Φιορεντίνα που έχασε δεύτερο σερί ευρωπαϊκό τελικό.

Συγκεκριμένα, η «Gazzetta dello Sport» αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της: «Στοιχειωμένο κύπελλο» και σημειώνει: «Η κοροϊδία της Φιορεντίνα. Στην Αθήνα οι Βιόλα έχασαν ξανά το Conference, ο Ολυμπιακός κέρδισε στο 116’».

H Tuttosport χαρακτήρισε αμφισβητούμενο το γκολ του Ελ Κααμπί λέγοντας: «Δάκρυα Βιόλα, γειά σου Τορίνο» αναφερόμενη και στο έξτρα ευρωπαϊκό εισιτήριο που χάθηκε για την Ιταλία και τονίζει για το γκολ του Ελ Κααμπί: «Αμφισβητούμενο το γκολ του Μαροκινού Ελ Κααμπί στο 116’, το Conference στον Ολυμπιακό. Αλλος ένας καταραμένος τελικός για τη Φιορεντίνα: Αποτρόπαια κοροϊδία στην παράταση. Ο Ιταλιάνο κλείνει ξανά με δάκρυα».

Η Corriere dello Sport από την πλευρά της αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της : «Καταραμένοι Βιόλα. Η Φιορεντίνα χάνει ακόμη έναν τελικό Conference». Η ιταλική εφημερίδα τονίζει πως υπήρξε επιθετικό φάουλ στον Μιλένκοβιτς στη φάση του γκολ: «Απίστευτο στην Αθήνα: Ο Ολυμπιακός κέρδισε στην παράταση με γκολ στο 116ο λεπτό. Στη φάση έγινε φάουλ στον Μιλένκοβιτς, αλλά ο διαιτητής και το VAR δεν το είδαν. Νοκ άουτ για δεύτερη χρονιά ο Ιταλιάνο».

Τέλος η Quotidiano Sportivo αναφέρει: «Η Φιορεντίνα κλαίει ελληνικά».

Τι τυπάρα είσαι ρε Ροντινέι: Είναι άυπνος και πίνει μπύρα στην παραλία
CONFERENCE LEAGUE

12:19 - 30.05.2024

Τι τυπάρα είσαι ρε Ροντινέι: Είναι άυπνος και πίνει μπύρα στην παραλία

Ο Ροντινέι δεν μπορεί να κοιμηθεί μετά την κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό, όπως ενημέρωσε μέσω ανάρτησής του τους φιλάθλους των Πειραιωτών στα social media. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός βρίσκεται σε μία παραλία και πίνει μπύρα, απολαμβάνοντας τον θρίαμβο της ομάδας του.