Ένα ακόμη ραντεβού με την ιστορία έχουν οι Νέοι του Ολυμπιακού

Ένα ακόμη ραντεβού με την ιστορία έχουν οι Νέοι του Ολυμπιακού

Διονύσης Βερβελές 09:10 - 24.08.2024 / Ανανεώθηκε: 09:18 - 24.08.2024

Έφτασε η ημέρα για το μεγάλο τελικό με τη Φλαμένγκο στο Μαρακανά!

Ένα ακόμη ραντεβού με την ιστορία έχει ο Ολυμπιακός απόψε, που αγωνίζονται οι Νέοι στη Βραζιλία και αντιμετωπίζουν τη Φλαμένγκο στον τελικό του Intercontinental U20. Οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν καλά πως δεν είναι εύκολο ματς για πολλούς λόγους. Από τη μία η ομάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη, δεν έχει δώσει κάποιον επίσημο αγώνα και επί της ουσίας είναι ακόμη σε περίοδο προετοιμασίας.

Παράλληλα υπάρχουν κάποια παιδιά τα οποία δεν είναι τώρα στην ομάδα και πέρσι έπαιξαν το δικό τους σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του Youth League, όπως είναι οι Σίνα, Κωστούλας, Κουτσογούλας. Επίσης ένα σημαντικό στοιχείο αναφορικά με την ετοιμότητα των ομάδων, είναι πως η Φλαμένγκο από την πλευρά της έχει πολλά ματς στα πόδια της. Το πρωτάθλημά της είναι σε εξέλιξη, αφού στη Βραζιλία είναι η εποχή του χειμώνα και ας μη φαίνεται καθόλου αυτό στη θερμοκρασία.

Όπως και να έχει όμως ο Ολυμπιακός έχει προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούσε για τον αγώνα αυτόν, έτσι ώστε να διεκδικήσει το τρόπαιο με περγαμηνές και να μπορέσει να γράψει για μία ακόμη φορά ιστορία, μετά από μία σεζόν όπου οι Νέοι κατέκτησαν το Youth League και η πρώτη ομάδα το Conference League.

Για το παιχνίδι αυτό στον πάγκο θα είναι ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος. Αυτό γιατί είναι μία επιβράβευση για τον Έλληνα τεχνικό να είναι για μία τελευταία φορά προπονητής των παιδιών αυτών με τα οποία έχει καταφέρει τόσα πολλά, αλλά και επιπλέον γιατί γνωρίζει καλά την ομάδα, ενώ ο νέος κόουτς των μικρών Ρομέν Πιτό είναι λίγες ημέρες στον σύλλογο.

Μία πιθανή ενδεκάδα για τους «ερυθρόλευκους» είναι με τον Μπότη στο τέρμα, στην τριάδα της άμυνας Δάμα, Πρεκατές, Κουτσίδης, στα πλάγια Αλαφάκης, Λιατσικούρας, με τους Μπακούλα, Μουζακίτη, στο χώρο της μεσαίας γραμμής, εξτρέμ τους Παπακανέλλο, Πνευμονίδη και φορ τον Κωστούλα. Επί της ουσίας η ενδεκάδα των περσινών επιτυχιών χωρίς όμως τους τρεις παίκτες που αναφέραμε πιο πάνω οι οποίοι δεν είναι πλέον στην ομάδα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!