«Φωνές» για τα εύκολα λάθη στην άμυνα

Κάρλος Καρβαλιάλ

i

©Intime

«Φωνές» για τα εύκολα λάθη στην άμυνα

Διονύσης Βερβελές 14:18 - 17.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:33 - 14.08.2024

Ο Καρβαλιάλ μετά την Κηφισιά μίλησε ξανά για τα λάθη που κάνει ο Ολυμπιακός στην άμυνά του…

Στα τέσσερα τελευταία ματς που έχει δώσει ο Ολυμπιακός σε πρωτάθλημα και κύπελλο δεν έχει καταφέρει να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα του. Αν το δούμε και αλλιώς, από τα επτά ματς που έχει στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» ο Κάρλος Καρβαλιάλ, στα πέντε έχει δεχτεί γκολ η ομάδα του Πειραιά.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Πορτογάλος κόουτς, αυτό που είχε τονίσει στο Ρέντη ήταν τα λάθη που γίνονται στο αμυντικό κομμάτι, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να δέχεται πολλές επιθέσεις από τους αντιπάλους, αλλά και να είναι λίγα τα παιχνίδια που έχει κρατήσει το μηδέν στην άμυνά του. Κάτι το οποίο σχολίασε και τώρα μετά τον αγώνα με την Κηφισιά στην Καισαριανή.

Στο ματς αυτό πέρα από τα όσα έγιναν, πάλι, με τη διαιτησία, ο Ολυμπιακός δέχτηκε δύο γκολ. Το ένα ήταν από μακρινό σουτ, το οποίο βέβαια θα έπρεπε να είχε ελεγχθεί για οφσάιντ, όμως ήταν μία φάση στην οποία κανένας από τους χαφ δεν πήγε επάνω στον Μιλίτσεβιτς έτσι ώστε να μην τον αφήσει να κάνει το σουτ. Από εκεί και πέρα το δεύτερο γκολ ήταν από εκτέλεση πέναλτι, σε μία φάση όμως στην οποία υπήρξε λάθος αντίδραση από τον Μπιανκόν μέσα στην περιοχή. Ο Γάλλος στόπερ έδωσε πέναλτι στην Κηφισιά κάνοντας χέρι μέσα στην «ερυθρόλευκη» περιοχή και έτσι έγινε το 2-2.

Βλέποντας αυτά ο Κάρλος Καρβαλιάλ μίλησε στο Ρέντη, στο πλαίσιο της προπόνησης της ομάδας, πάλι για τα λάθη που γίνονται στο αμυντικό κομμάτι των «ερυθρόλευκων». Όπως είχε κάνει στην αρχή του στην ομάδα, έτσι και τώρα δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα στόπερ του Ολυμπιακού, αλλά γενικότερα στην αντίδραση των παικτών στην αμυντική λειτουργία.

Μάλιστα χρησιμοποίησε και ως παράδειγμα τη φάση που δέχτηκε ο Ολυμπιακός στα τελευταία λεπτά με την Κηφισιά, όταν ο Κωνσταντακόπουλος βγήκε στα δεξιά της περιοχής και απείλησε με σουτ. Σε μία φάση στην οποία εάν οι «ερυθρόλευκοι» δεχόντουσαν το γκολ, δύσκολα μετά θα το «έβγαζαν» και θα μπορούσαν να πάρουν τους βαθμούς της νίκης. Και θα ήταν… αυτοκτονία!

Για αυτό και μίλησε στους ποδοσφαιριστές του ο Κάρλος Καρβαλιάλ, προκειμένου να μη δει παρόμοια λάθη απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά και γενικότερα στη συνέχεια των αγώνων του Ολυμπιακού. Θα γίνει αυτό; Απόψε τα σπουδαία…