Ο διαιτητής του Ολυμπιακός - Φράιμπουργκ είχε κάνει τραγικό σφάλμα, αμφισβήτησε το VAR και τελικά παραδέχθηκε δημόσια ότι έκανε λάθος (vid)

Ο Λίντχουντ και οι παίκτες του Ολυμπιακού

i

© Intime

Ο διαιτητής του Ολυμπιακός - Φράιμπουργκ είχε κάνει τραγικό σφάλμα, αμφισβήτησε το VAR και τελικά παραδέχθηκε δημόσια ότι έκανε λάθος (vid)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 01:35 - 22.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:19 - 14.08.2024

Οι πράξεις του διαιτητή στο Ολυμπιακός - Φράιμπουργκ, Άλλαρντ Λίντχουτ, δεν ήταν τίποτα μπροστά στα όσα έκανε κατά τη διάρκεια - αλλά και μετά τον αγώνα - του Ουτρέχτη - Φιτέσε, πριν από 1,5 χρόνο.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Φράιμπουργκ στην έδρα του, κάνοντας ποδαρικό με το αριστερό στην πρεμιέρα του Europa League. Μερίδιο ευθύνης στο αποτέλεσμα είχε και ο διαιτητής του αγώνα, Άλλαρντ Λίντχουντ, ο οποίος επηρέασε αρκετά την έκβαση της αναμέτρησης. 

Αφενός, στο 18ο λεπτό ο Σαλάι βρήκε με τον αγκώνα τον Έσε στο πρόσωπο, προκαλώντας κάταγμα στον ποδοσφαιριστή των Πειραιωτών. Εντούτοις, ο Ολλανδός δεν έδωσε τίποτα και έδειξε «παίζετε», παρά το γεγονός πως ο μέσος αποχώρησε συνοδεία γιατρού από τον αγωνιστικό χώρο.

Αφετέρου, λίγο πριν το 2-3 των Γερμανών υπάρχει πεντακάθαρο φάουλ πάνω στον Ποντένσε. Ο ρέφερι έδωσε συνέχεια, η Φράιμπουργκ κέρδισε κόρνερ και από αυτή τη φάση πήρε τη νίκη, χάρη στο τέρμα του Φίλιπ.

Το... βεβαρημένο παρελθόν του Λίντχουντ

Ωστόσο, οι πράξεις του στο ματς της Πέμτπης (21/9) περνούν σε δεύτερη μοίρα αν ψάξει κανείς το παρελθόν του Λίντχουντ. Πιο «τρανταχτή» περίπτωση ήταν τα πεπραγμένα του στο Ουτρέχτη - Φιτέσε, τον Φεβρουάριο του 2022. Τι είχε συμβεί, λοιπόν, τότε; Ο παίκτης της γηπεδούχου, Ουίλιεμ Γιάνσεν κράτησε εντός της περιοχής τον Λόις Οπένδα, με τους φιλοξενούμενους να ζητούν πέναλτι.

Η φάση ήταν ξεκάθαρη και σε πραγματικό χρόνο, ωστόσο ο Λίντχουντ χρειάστηκε την παρέμβαση του VAR. Ο ίδιος πήγε, κοίταξε αν υπάρχει παράβαση, θεώρησε πως δεν είναι πέναλτι και έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι. Όμως, λίγη ώρα αργότερα φρόντισε να αναιρέσει τόσο την πρώτη του απόφαση, όσο και τη δεύτερη. 

Ο ίδιος παραχώρησε δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα και υποστήριξε πως έπρεπε να δώσει πέναλτι! «Πρέπει να σκεφτείτε κάποια πράγματα. Έχεις διαφορετική αντίληψη όταν είσαι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κατά τη δική μου οπτική, ο Οπένδα κρατούσε επίσης τον παίκτη. Αυτό που με επηρέασε ήταν ο τρόπος που έπεσε.

Κάταγμα στη μύτη ο Έσε - Με ράμματα και πρήξιμο στη μεικτή ζώνη
EUROPA LEAGUE

01:02 - 22.09.2023

Κάταγμα στη μύτη ο Έσε - Με ράμματα και πρήξιμο στη μεικτή ζώνη

Ο σοβαρός τραυματισμός του Σαντιάγκο Έσε στο Ολυμπιακός - Φράιμπουργκ αποτυπώθηκε από τον φακό της κάμερας στη μεικτή ζώνη. Ο ίδιος όπως όλα δείχνουν υπέστη κάταγμα, σε μία φάση όπου ο διαιτητής δεν έδωσε ούτε καν φάουλ.

Όμως το πλάνο από το πλάι, τώρα που το ξαναείδα θα σου πω ότι είναι ξεκάθαρη παράβαση. Το είδα και κατά τη διάρκεια του αγώνα, οπότε κατάλαβα ότι το VAR με κάλεσε για αυτό» ανέφερε μεταξύ άλλων σε πρώτο χρόνο, ενώ ερωτηθείς για το αν ήταν ένα ανόητο λάθος απάντησε: «Ναι είναι πέναλτι».