Ολυμπιακός: Γιατί άφησε εκτός τον Μασούρα ο Μεντιλίμπαρ

Ολυμπιακός: Γιατί άφησε εκτός τον Μασούρα ο Μεντιλίμπαρ

Διονύσης Βερβελές 08:47 - 29.09.2024 / Ανανεώθηκε: 08:56 - 29.09.2024

Τι είπε στο Ρέντη ο Βάσκος τεχνικός, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, για τον Έλληνα εξτρέμ, Γιώργο Μασούρα.

Ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός το μεσημέρι του Σαββάτου την αποστολή του για το ματς της Κυριακής με τον Ατρόμητο. Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν στο Ρέντη την προετοιμασία τους και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ συμπεριέλαβε στα πλάνα του συνολικά 21 ποδοσφαιριστές.

Θυμίζουμε στην αποστολή είναι οι Αναγνωστόπουλος, Αποστολόπουλος, Μουζακίτης, Κάρμο, Τσικίνιο, Κοστίνια, Γκαρθία, Ελ Κααμπί, Ρέτσος, Έσε, Ντόη, Ορτέγκα, Πασχαλάκης, Κωστούλας, Ροντινέι, Ολιβέιρα, Στάμενιτς, Τζολάκης, Βέλντε, Γουίλιαν, Γιάρεμτσουκ.

Εκτός πλάνων έμειναν οι τραυματίες Μαρτίνς, Πιρόλα, ο Μπιανκόν για λόγους τακτικής και παράλληλα ο Μεντιλίμπαρ άφησε εκτός αποστολής ξανά και τον Μασούρα. Ο Έλληνας εξτρέμ θυμίζουμε δεν είχε ταξιδέψει ούτε στη Γαλλία για την αναμέτρηση της Ευρώπης με αντίπαλο τη Λυών.

Ο Μασούρας πέρασε ένα διάστημα που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό και συγκεκριμένα από τις αρχές Σεπτεμβρίου, όποτε και είχε φύγει από το Ρέντη για να ενσωματωθεί στις προπονήσεις ενόψει αγώνων της Εθνικής ομάδας. Εκεί όμως «έβγαλε» τραυματισμό και έτσι έμεινε εκτός δράσης για ένα μεγάλο διάστημα. Πλέον όμως από την εβδομάδα που μας πέρασε έχει ενσωματωθεί κανονικά στο πρόγραμμα της ομάδας του Πειραιά.

Ωστόσο ο Μεντιλίμπαρ αποφάσισε και πάλι να αφήσει εκτός τον Μασούρα και ο ίδιος εξήγησε στους συνεργάτες του στο Ρέντη το γιατί. Αυτό που έλεγε ο έμπειρος τεχνικός μετά την προπόνηση του Σαββάτου, ήταν πως δε θεωρεί τον Μασούρα έτοιμο για να μπει και να βοηθήσει την ομάδα. Για αυτό και αποφάσισε να μην τον συμπεριλάβει στα πλάνα του, διότι δε θέλει να βιαστεί και να βάλει τον παίκτη σε αγωνιστικό ρυθμό και μετά τον χάσει για περισσότερο καιρό. Οπότε όλα δείχνουν πως ο Μασούρας θα είναι με την υπόλοιπη ομάδα κανονικά στο δεύτερο ματς της Ευρώπης με την Μπράγκα στο Καραϊσκάκη.

Ο Μεντιλίμπαρ δείχνει ότι είναι πιστός στα δικά του πιστεύω ακόμη και τώρα που οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πρόβλημα στα εξτρέμ, λόγω τραυματισμού του Ζέλσον Μαρτίνς και δε θέλει να βιαστεί και να βάλει τον Μασούρα στο γήπεδο για ματς.