Γιατί ο Μεντιλίμπαρ άφησε εκτός αποστολής τον Γιαζίτζι

Γιατί ο Μεντιλίμπαρ άφησε εκτός αποστολής τον Γιαζίτζι

Ο λόγος που ο προπονητής του Ολυμπιακού επέλεξε να μην συμπεριλάβει τον Τούρκο μέσο στην αποστολή του αγώνα με τον Λεβαδειακό.

Είχε εκπλήξεις ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην αποστολή που ανακοίνωσε για το ματς που έχει ο Ολυμπιακός με το Λεβαδειακό στο Καραϊσκάκη. Ο έμπειρος τεχνικός αποφάσισε να αφήσει εκτός πλάνων για το ματς αυτό τον Γιαζίτζι. Έναν ποδοσφαιριστή που αρκετοί περίμεναν πως θα τον συμπεριλάβει στα πλάνα του και θα του δώσει και χρόνο συμμετοχής, αρκεί να του το επέτρεπε η εξέλιξη του αγώνα.

Τελικά πήρε την απόφαση να μην τον έχει στην αποστολή του τον Τούρκο μεσοεπιθετικό. Παρά το γεγονός πως ο Γιαζίτζι είχε πάρει χρόνο συμμετοχής στο φιλικό με τον Ατρόμητο στο Ρέντη και μάλιστα είχε σημειώσει το μοναδικό γκολ στο τελικό 1-0 υπέρ των «ερυθρόλευκων», θα δει τον αγώνα με τους Βοιωτούς από την κερκίδα.

Ο λόγος που ο Μεντιλίμπαρ αποφάσισε κάτι τέτοιο είχε να κάνει με το γεγονός πως η ομάδα του Πειραιά έχει μπροστά της και το ματς με τη Μάλμε για την Ευρώπη. Δεν ήθελε να πάρει τον Τούρκο στην αποστολή και να τον «κόψει» πριν από το ματς για την τελική 20άδα. Αυτό που ενδιαφέρει τώρα το Βάσκο είναι να μοντάρει την ομάδα του μετά από μία διακοπή δύο εβδομάδων, για την επανέναρξη των αγώνων και να κάνει τη δική του... πρόβα ενόψει του ματς της Ευρώπης με τη Μάλμε στη Σουηδία. Γι’ αυτό και αποφάσισε να πάρει τους παίκτες που ο ίδιος θεωρεί ότι είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό ετοιμότητάς τους και θα μπορέσουν να προσφέρουν άμεσα. Δεν ήθελε να ρισκάρει με τον Γιαζίτζι, τον οποίο απ' ότι φαίνεται περιμένει και κρατάει για τη συνέχεια των υποχρεώσεων των «ερυθρόλευκων».

Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφάσισε να μην πάρει για το ματς και τον Ζέλσον Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος ναι μεν είχε μπει σε κανονικό ρυθμό προπόνησης, αλλά από την άλλη δεν ήταν στο 100% έτοιμος αναφορικά με το θέμα φυσικής κατάστασης, εν αντιθέσει με τον Τσικίνιο ο οποίος προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα γεμάτη εβδομάδα και είναι έτοιμος.