Γιατί ο Μεντιλίμπαρ δεν είχε παίκτες της Κ19 στο Ολυμπιακός - Παναιτωλικός;

O Μπακούλας και ο Μεντιλίμπαρ

Γιατί ο Μεντιλίμπαρ δεν είχε παίκτες της Κ19 στο Ολυμπιακός - Παναιτωλικός;

Τζιοβάνι Ζάκαρη 11:54 - 16.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:32 - 16.09.2024

Δίχως ούτε έναν παίκτη από την Κ19 διεξήχθη η αναμέτρηση Ολυμπιακός - Παναιτωλικός... Η απόφαση αυτή, όμως, λήφθηκε για συγκεκριμένους λόγους.

Στην πρώτη του φετινή βαθμολογική απώλεια υποχρεώθηκε ο Ολυμπιακός. Ο σύλλογος του Πειραιά είχε κακή εικόνα κόντρα στον Παναιτωλικό και εν τέλει, μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης», οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Στο 62ο λεπτό και ενώ το αποτέλεσμα ήταν ακόμα ισόπαλο, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πέρασε μέσα στο ματς ως αλλαγή τέσσερεις παίκτες. Νταβίντ Κάρμο, Ρόμαν Γιάρεμτσουκ, Γουίλιαν και Σέρτζιο Ολιβέιρα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να συνδράμουν στην προσπάθεια να αλλάξει η εικόνα του συλλόγου. Κανένας από αυτούς τους τέσσερεις καθώς και τους υπόλοιπους που βρίσκονταν στον πάγκο, δεν ανήκε στην Κ19 της ομάδας.

Για να περάσεις ένα πούλμαν πρέπει να αλλάξεις ταχύτητα

Για να περάσεις ένα πούλμαν πρέπει να αλλάξεις ταχύτητα

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν κακός, ήταν ωστόσο απροετοίμαστος απέναντι στην μαζική άμυνα του Παναιτωλικού. Και η πρώτη φετινή του απώλεια ήρθε μέσα από τα τρία βασικά στοιχεία που του έλειψαν. Γράφει ο Γιώργος Περπερίδης.

Βέβαια, αυτό ήταν γνωστό από το Σάββατο (14/9) πως ο Ολυμπιακός δεν θα έχει τις υπηρεσίες των «πιτσιρικάδων» του, αφού εκείνοι απουσίαζαν από την αποστολή του Μεντιλίμπαρ. Το ερώτημα είναι γιατί οι πέντε νεαροί παίκτες (Κουτσίδης, Μουζακίτης, Μπακούλας, Παπακανέλλος, Κωστούλας) δεν βρέθηκαν στα πλάνα του Ισπανού τεχνικού. Η απάντηση είναι απλή!

Αφενός, η Κ19 είχε κανονικά παιχνίδι την Κυριακή, αντιμετωπίζοντας την αντίστοιχη ομάδα του Παναιτωλικού. Άλλωστε, η σκέψη είναι αυτά τα παιδιά να παίρνουν και χρόνο συμμετοχής, προκειμένου να έχουν και τον απαραίτητο ρυθμό για να μπορέσουν να συνδράμουν στην προσπάθεια της πρώτης ομάδας, όταν αυτό χρειαστεί. Μάλιστα, Μπακούλας, Παπακανέλλος, Μουζακίτης και Κωστούλας έπαιξαν στο εν λόγω παιχνίδι, με τους δύο τελευταίους να είναι και απόλυτοι πρωταγωνιστές στο 6-0 της ομάδας τους.

Συν τοις άλλοις, ο Μεντιλίμπαρ είχε μία ακόμα σκέψη μέσα στο μυαλό του και αυτή είχε να κάνει με τους Γουίλιαν και Σέρτζιο Ολιβέιρα. Οι δύο αυτοί ποδοσφαιριστές ήρθαν πρόσφατα στον Ολυμπιακό, μεν, παρόλα αυτά έπρεπε να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Τόσο ο Βραζιλιάνος όσο και ο Πορτογάλος χρειάζονται ρυθμό, αφού λογίζονται ως σημαντικές λύσεις στα πλάνα του Ισπανού. Η σκέψη, λοιπόν, ήταν αυτός ο χρόνος να τους δοθεί κόντρα στους Αγρινιώτες, ασχέτως του πόσο θα ήταν το σκορ.

O Διονύσης Βερβελές σχολιάζει την «γκέλα» του Ολυμπιακού