Ολυμπιακός: Ο Ιμπόρα άνοιξε την πόρτα στον Γκαρθία!

Ντάνι Γκαρθία

i

© Imago

Ολυμπιακός: Ο Ιμπόρα άνοιξε την πόρτα στον Γκαρθία!

Διονύσης Βερβελές 09:45 - 28.06.2024 / Ανανεώθηκε: 09:46 - 28.06.2024

Η αποχώρηση του Ισπανού μέσου, φέρνει τον γνωστό του Μεντιλίμπαρ στους «ερυθρόλευκους»…

Το δικό του αντίο στον Ολυμπιακό μέσω των social media, είπε ο Βιθέντε Ιμπόρα βάζοντας έτσι τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να μένει στην Ελλάδα για έναν ακόμη χρόνο. Τελικά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, αφού ο ίδιος έκανε γνωστό το οριστικό του τέλος από τους «ερυθρόλευκους».

Το μήνυμά του ήταν ακριβώς όπως όλη του η πορεία στον Ολυμπιακό. Επαγγελματικό μήνυμα και με μεγάλη δόση συναισθηματισμού. Ο Ιμπόρα όλο αυτόν τον έναν χρόνο που έκατσε στην ομάδα του Πειραιά πέρασε απ' όλα τα στάδια. Στην αρχή ήταν ιδιαίτερα απαραίτητος με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον πάγκο, μετά για κάποιους μήνες έμεινε εκτός πλάνων με τον Κάρλος Καρβαλιάλ στην τεχνική ηγεσία και τελείωσε τη σεζόν ως πρωταγωνιστής της χρονιάς και της κατάκτησης του Conference League. Όλο αυτό το διάστημα παρά τα... πάνω-κάτω που είχε η πορεία του στην ομάδα, δεν είπε κουβέντα ο ίδιος και δε δημιούργησε κανένα απολύτως πρόβλημα. Επαγγελματίας με όλη την έννοια της λέξης ο έμπειρος μέσος.

Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η αγωνιστική περίοδος, υπήρχε πάντα η «ανοιχτή» πόρτα από πλευράς Ολυμπιακού για τον Ιμπόρα. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ του είχε πει σε συζήτηση που είχαν μεταξύ τους ότι αν θέλει μπορεί να μείνει στην ομάδα, ενώ και οι «ερυθρόλευκοι» επίσης του είχαν περάσει το μήνυμα πως ο Ολυμπιακός είναι εδώ και αν θέλει μπορούν να κάτσουν στο τραπέζι μαζί για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Εξαρχής ο ίδιος και με δημόσια τοποθέτησή του έκανε γνωστό πως θέλει να κλείσει την καριέρα του στην Ισπανία και στην αγαπημένη του Λεβάντε. Στην πορεία όμως υπήρξαν κάποια διαδικαστικά «κολλήματα» για την επιστροφή του και εκεί ο Ολυμπιακός δήλωσε ξανά «παρών» σε περίπτωση που τελικά δεν κατάφερνε να γυρίσει στην ισπανική ομάδα.

Όπως επίσης ο Μεντιλίμπαρ από την πρώτη στιγμή είχε ψηλά στη λίστα του τον Ντάνι Γκαρθία σε περίπτωση που ο Ιμπόρα δε συνεχίσει. Μάλιστα στην αρχή από τη στιγμή που ο Ιμπόρα είχε εκφράσει ανοιχτά την άποψή του να πάει στη Λεβάντε, ο Ολυμπιακός προχώρησε αρκετά το θέμα του Γκαρθία.

Στη συνέχεια «πάγωσε» για ένα χρονικό διάστημα και τώρα οι «ερυθρόλευκοι» ζητώντας από την Ιμπόρα να αποφασίσει για το μέλλον του, έγινε γνωστό πως ο έμπειρος μέσος είναι κοντά να βρει τη λύση για να πάει τελικά στη Λεβάντε και ο Ολυμπιακός έχει πλέον «κλείσει» με τον Γκαρθία, ο οποίος σύντομα αναμένεται και στην Ελλάδα για να τελειώσει η μεταγραφή του στην ομάδα του Πειραιά. Ένας παίκτης που γνωρίζει καλά ο Μεντιλίμπαρ καθώς τον είχε δύο χρόνια στην Εϊμπάρ, ενώ και ο Βαλβέρδε έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια.

Η επικείμενη απόκτηση του Γκαρθία, δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός «σβήνει» στη μεσαία γραμμή και στο κομμάτι της ενίσχυσής του. Όσο δεν κλείνει κάπου ο Μεϊτέ, είναι μια περίπτωση που αρέσει και δεν είναι η μοναδική…