Ολυμπιακός: Η δουλειά στην τακτική και οι παρατηρήσεις Μεντιλίμπαρ

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

©Intime

Ολυμπιακός: Η δουλειά στην τακτική και οι παρατηρήσεις Μεντιλίμπαρ

Διονύσης Βερβελές 11:12 - 20.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:13 - 20.09.2024

Ο Βάσκος τεχνικός ζητάει συγκεκριμένα πράγματα από τους παίκτες του…

Συνεχίζεται η προετοιμασία του Ολυμπιακού για την αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, αμέσως με την επιστροφή στις προπονήσεις, έδειξε τις διαθέσεις του.

Την Τετάρτη οι Πειραιώτες δούλεψαν αρκετά στην τακτική. Δεν ήταν καλός ο Ολυμπιακός τακτικά απέναντι στον Παναιτωλικό. Αυτό δε φάνηκε μόνο από το αποτέλεσμα, το ισόπαλο 0-0, αλλά γενικότερα από την κυκλοφορία της μπάλας που είχε η ομάδα και την αποτελεσματικότητα που είχε στην επίθεσή της.

Φωνές από τον Βάσκο

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Μεντιλίμπαρ σταμάτησε την προπόνηση της Τετάρτης στο Ρέντη. Έκανε αρκετές παρατηρήσεις στους παίκτες του, τη στιγμή που τους έδειχνε την τακτική που θέλει να ακολουθούν στο γήπεδο. Αυτό που ζητάει επίμονα είναι το περσινό στοιχείο που μέχρι τώρα δεν έχει φανεί στην ομάδα.

Πίεση ψηλά και γρήγορες αποφάσεις. Ιδιαίτερα με τον Παναιτωλικό ο Ολυμπιακός ήταν αργός στη σκέψη, αλλά και στην εκτέλεση. Κάτι το οποίο τόνισε και ο ίδιος ο κόουτς στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Παναιτωλικό.

Παράλληλα, αυτό το οποίο ζητάει από τους «ερυθρόλευκους» είναι και συνεχή κίνηση. Επίσης με τον Παναιτωλικό έλειψε αρκετά το στοιχείο αυτό. Ο Ολυμπιακός ήταν στατικός μέσα στον αγωνιστικό χώρο και για αυτό δε βρήκε ποτέ τον τρόπο να «σπάσει» και την άμυνα του Παναιτωλικού που έπαιζε με όλους τους παίκτες, πίσω από την μπάλα.

Γενικότερα είχε αρκετές παρατηρήσεις ο Μεντιλίμπαρ για τους ποδοσφαιριστές του, δείχνοντας πως δεν έμεινε ικανοποιημένος από το τελευταίο ματς, ελπίζοντας απέναντι στον Άρη, εκτός έδρας, να δει την ομάδα του να είναι πιο γρήγορη μέσα στο γήπεδο και επιπλέον να υπάρχει συνεχή κίνηση για να βάλει δύσκολα στον αντίπαλό της.

Αυτό που πρέπει να φανεί είναι αν οι παίκτες από την πλευρά τους είναι έτοιμοι να κάνουν πράξη τα «θέλω» του Βάσκου, έτσι ώστε να βελτιώσουν και την εικόνα τους.