Η εμπιστοσύνη στον Μεντιλίμπαρ για το νέο ρόστερ

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

©Intime

Η εμπιστοσύνη στον Μεντιλίμπαρ για το νέο ρόστερ

Διονύσης Βερβελές 10:21 - 06.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:22 - 06.09.2024

Η στήριξη στον Βάσκο κόουτς που δεν… τρελάθηκε για περισσότερες κινήσεις

Στις δέκα μεταγραφές σταμάτησε ο Ολυμπιακός αυτό το καλοκαίρι, ένας αριθμός που αν κρίνουμε από το παρελθόν της ομάδας μπορεί να χαρακτηριστεί ως και μικρός. Από την πρώτη στιγμή της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε κάνει γνωστά τα «θέλω» του. Είχε μιλήσει για ένα μικρό ρόστερ σε αριθμό.

Αυτό που σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να αντιμετωπίσει στην αρχή της σεζόν ο Βάσκος τεχνικός, ήταν αυτό που είδε στον Ολυμπιακό όταν ήρθε στην Ελλάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο είχαν αρκετούς παίκτες στο ρόστερ τους. Κάτι το οποίο δυσκόλεψε τον Μεντιλίμπαρ, αφού αυτό ήταν αντίθετο στα δικά του πιστεύω.

Με Ολιβέιρα και Γουίλιαν η ευρωπαϊκή λίστα του Μεντιλίμπαρ για τα ματς του Ολυμπιακού στο Europa League
EUROPA LEAGUE

00:42 - 05.09.2024

Με Ολιβέιρα και Γουίλιαν η ευρωπαϊκή λίστα του Μεντιλίμπαρ για τα ματς του Ολυμπιακού στο Europa League

Γνωστή έγινε η ευρωπαϊκή λίστα με την οποία ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στο UEFA Europa League και στις επιλογές Μεντιλίμπαρ περιλαμβάνονται οι Γουίλιαν και Σέρτζιο Ολιβέιρα.

Βέβαια θα μπορούσε να τονίσει κανείς πως το μεγάλο ρόστερ δε φάνηκε να του δημιουργεί πρόβλημα, από τη στιγμή που η ομάδα του Πειραιά έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου της, το Conference League. Όμως, η αλήθεια είναι πως μέχρι να βρει τον κορμό του ο Μεντιλίμπαρ είχε κάνει αρκετές αλλαγές στους αγώνες του.

Τώρα ο Ολυμπιακός έχει ένα ρόστερ 29 ποδοσφαιριστών, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι τερματοφύλακες και υπάρχουν ακόμη πέντε παίκτες από την περσινή ομάδα των Νέων. Οπότε καταλαβαίνει κανείς πως επί της ουσίας οι «ερυθρόλευκοι» αυτό που έκαναν ήταν να εμπιστευτούν τον Μεντιλίμπαρ και να του δώσουν το ρόστερ που ήθελε, τον αριθμό που ήθελε για να διαχειριστεί την ομάδα όπως ο ίδιος επιθυμεί.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού εμπιστεύτηκε τον έμπειρο κόουτς και στις μεταγραφές, για αυτό και υπήρξαν περιπτώσεις παικτών τις οποίες ο ίδιος απέρριψε και ενώ οι επαφές ήταν θετικές στην τελική επιλογή του Μεντιλίμπαρ έπεσε... άκυρο. Δεν ήταν άλλωστε και τυχαίο το γεγονός πως από τις πρώτες μεταγραφές που έγιναν από τους Πειραιώτες ήταν ο Ντάνι Γκαρθία. Ο έμπειρος μέσος αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Μεντιλίμπαρ, τον ζήτησε και τον έχει μαζί του στην ομάδα. Και δεδομένα, περιμένει πολλά από αυτόν…

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!