Η ενδεκάδα και το «κρυφτό» του Μεντιλίμπαρ

Ντόη - Όρτα - Κάρμο - Φορτούνης

i

/©Intime

Η ενδεκάδα και το «κρυφτό» του Μεντιλίμπαρ

Διονύσης Βερβελές 13:26 - 29.05.2024 / Ανανεώθηκε: 13:26 - 29.05.2024

Λίγο-πολύ είναι γνωστό το σχήμα που θα παρατάξει ο Βάσκος τεχνικός κόντρα στη Φιορεντίνα…

Ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός την προετοιμασία του την Τρίτη με μία προπόνηση που έκανε στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφεια, εκεί όπου απόψε θα αντιμετωπίσει τη Φιορεντίνα στον τελικό της ευρωπαϊκής διοργάνωσης του Conference League. Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, όπως συνηθίζει να κάνει προσπάθησε να ανακατέψει την... τράπουλα και να μη δείξει απόλυτα τα χαρτιά του για την ενδεκάδα.

Όμως μέσα από την προπόνηση φάνηκε ποιους έχει στο μυαλό του για το αρχικό σχήμα και επί της ουσίας δεν είχε κάποια έκπληξη. Βέβαια ο Βάσκος τεχνικός μάλλον... έπαιξε ένα «κρυφτό» με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Αρχικά να τονίσουμε πως η πιθανή ενδεκάδα έχει να κάνει με τον Τζολάκη στο τέρμα. Αριστερά της άμυνας ο Ορτέγκα, ο οποίος έδειξε ότι είναι «ΟΚ», δεξιά ο Ροντινέι και στόπερ οι Κάρμο, Ρέτσος. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής πιθανότατα θα είναι οι Έσε, Ιμπόρα, Τσικίνιο, στα εξτρέμ οι Ποντένσε, Φορτούνης και στην επίθεση ο Ελ Κααμπί. Αυτό είναι το σχήμα που έχει σκοπό να παρατάξει ο Μεντιλίμπαρ στο ιστορικό ματς που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός

Το «τρικ» με τον Καρβάλιο

Καρβάλιο ©Intime

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι ένας προπονητής ο οποίος δε θέλει να λέει και πολλά για τις αποφάσεις που έχει πάρει πριν από τον αγώνα. Ουσιαστικά οι περισσότεροι προπονητές είναι έτσι και Βάσκος τεχνικός δεν αποτελεί εξαίρεση του κανόνα.

Έτσι κατά τη διάρκεια της προπόνησης, την οποία παρακολούθησαν ολόκληρη οι δημοσιογράφοι που ήταν στην κερκίδα, ο Μεντιλίμπαρ θέλησε να κάνει και ένα «τρικ» για να μπερδέψει κάπως την κατάσταση. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» είχε βάλει με βασικό σχήμα του κέντρου τον Καρβάλιο και τον Τσικίνιο τον είχε στην απέναντι ομάδα. Δηλαδή είχε μαζί Έσε, Ιμπόρα και Καρβάλιο. Ένα σχήμα όμως το οποίο φαντάζει απίθανο να επιβεβαιωθεί και σήμερα στη βασική ενδεκάδα, αλλά ο Τσικίνιο είναι αυτός ο οποίος θα είναι στην τριάδα του κέντρου μαζί με τους Έσε, Ιμπόρα.