«Olympiacos is Europa Conference League winner and they deserve it»: Η επική περιγραφή του TNT Sport κατά τη διάρκεια της απονομής (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού

i

© Intime

«Olympiacos is Europa Conference League winner and they deserve it»: Η επική περιγραφή του TNT Sport κατά τη διάρκεια της απονομής (vid)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 12:54 - 30.05.2024 / Ανανεώθηκε: 13:58 - 30.05.2024

Ένα έπος γράφτηκε στην «OPAP Arena» το βράδυ της Τετάρτης (29/5), εκεί όπου ο Ολυμπιακός κατέκτησε την πρώτη του ευρωπαϊκή κούπα. Κατά τη διάρκεια της απονομής ο σπίκερ του TNT Sport αποθέωσε την ομάδα του Μεντιλίμπαρ.

«History is made in Athens»! Αυτή ήταν η φράση που ακούστηκε από τον σπίκερ του ΤΝΤ Sport μετά το τελικό σφύριγμα του Αρτούρ Σοάρες Ντίας στο Ολυμπιακός - Φιορεντίνα. «Ιστορία γράφτηκε στην Αθήνα» είναι η μετάφρασή της και πράγματι ο σύλλογος του Πειραιά έγραψε λαμπρή ιστορία.

Μετά από μία υπερπροσπάθεια κατέκτησε το UEFA Europa Conference League, το οποίο αποτέλεσε και το πρώτο ευρωπαϊκό που κατακτά σύλλογος από την Ελλάδα. Αποκλείοντας τη Φερεντσβάρος με επαγγελματικές νίκες, πετυχαίνοντας την ανατροπή του αιώνα κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, γράφοντας το έπος στην Τουρκία εναντίον της Φενέρμπαχτσε, πετώντας εκτός το φαβορί της διοργάνωσης Άστον Βίλα και νικώντας λίγο πριν το φινάλε τη Φιορεντίνα, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τον άθλο του το βράδυ της Τετάρτης (29/5).

Εκατοντάδες τηλεοπτικοί πάροχοι από το εξωτερικό κάλυπταν ζωντανά τον αγώνα της ομάδας του Μεντιλίμπαρ με τη Φιορεντίνα και ανάμεσά τους το TNT Sport. Ο σπίκερ της αναμέτρησης, λοιπόν, δεν μπόρεσε παρά να υποκλιθεί στο μεγαλείο των «ερυθρόλευκων». Κατά τη διάρκεια της απονομής τόνισε πως αυτή η ομάδα άξιζε αυτή τη νίκη, ενώ παράλληλα ανέφερε πως ο Πειραιάς θα «καεί»

«Ο Ολυμπιακός είναι ο νικητής του Europa Conference League για το 2024. Τι κατόρθωμα ήταν αυτό; Στην έδρα της μεγάλης του αντιπάλου, ΑΕΚ. Ο Πειραιάς θα "φλέγεται". Μία νίκη που πραγματικά άξιζε ο Ολυμπιακός», ήταν τα λόγια του μεταξύ άλλων. Θυμίζουμε πως η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με συγκλονιστικό τρόπο για τους «ερυθρόλευκους».

Μετά από ένα 0-0 και λίγες καλές ευκαιρίες, το Ολυμπιακός - Φιορεντίνα οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί ο σύλλογος του Πειραιά πέτυχε γκολ στο 116ο λεπτό με την κεφαλιά «ψαράκι» του Ελ Κααμπί και προκάλεσε... πανζουρλισμό στην έδρα της Ένωσης. Μετά από περίπου τρία μαρτυρικά λεπτά, αυτό μέτρησε έπειτα από παρέμβαση του VAR και ο υπόλοιπος χρόνος ήταν απλά τυπική υπόθεση. Κάπως έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» είναι πλέον οι κάτοχοι του UEFA Europa Conference League.