Η επιστροφή του Καρβαλιάλ και των άλλων…

Κάρλος Καρβαλιάλ

i

©Intime

Η επιστροφή του Καρβαλιάλ και των άλλων…

Όλοι με καλές εντυπώσεις, αλλά… απέναντι και προβλέπεται «μάχη».

Απέναντι στην Μπράγκα θα βρεθεί ο Ολυμπιακός την Πέμπτη στο Καραϊσκάκη. Στο ματς αυτό οι «ερυθρόλευκοι» θα βρουν και αρκετούς γνώριμους από το παρελθόν. Από τη μία στην Μπράγκα βρίσκεται ο Όρτα. Ο Πορτογάλος μέσος αγωνίστηκε την προηγούμενη σεζόν ως δανεικός και ήταν εκ των πρωταγωνιστών της κατάκτησης του Conference League.

Το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κρατήσει τον Όρτα στο ρόστερ του, χωρίς όμως να τα καταφέρει οπότε επέστρεψε ο παίκτης στην Μπράγκα και τώρα η μοίρα τα έφερε έτσι που θα βρεθούν αντιμέτωποι. Από εκεί και πέρα, στο ρόστερ της Μπράγκα είναι και ο Μπρούμα. Ο Πορτογάλος εξτρέμ έπαιξε για μία σεζόν στους Πειραιώτες ως δανεικός από την Αϊντχόφεν και επίσης επιστρέφει ως αντίπαλος στο Καραϊσκάκη.

Δεν είναι όμως μόνο αυτοί οι δύο που έχουν περάσει από τον Ολυμπιακό. Στον πάγκο των Πορτογάλων βρίσκεται ο Κάρλος Καρβαλιάλ. Ο έμπειρος τεχνικός έμεινε για περίπου τρεις μήνες στον πάγκο των «ερυθρόλευκων». Η πορεία του δεν ήταν πετυχημένη στην ομάδα του Πειραιά, αφού το διάστημα που ήταν στην Ελλάδα τα πράγματα για τον Ολυμπιακό δεν πήγαν και τόσο καλά.

Παρόλα αυτά όμως στον Πειραιά υπάρχει καλή άποψη για τον Καρβαλιάλ. Ναι μεν η συνεργασία τους έληξε… ξαφνικά, αφού υπήρξε πρόωρο διαζύγιο, αλλά από την άλλη οι εντυπώσεις που άφησε ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν καλές στους ανθρώπους του συλλόγου.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο Καρβαλιάλ είχε κληθεί από τον Ολυμπιακό και συγκεκριμένα τον πρόεδρο της ομάδας, Βαγγέλη Μαρινάκη, στον τελικό του Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια με τη Φιορεντίνα. Και όχι μόνο είχε κληθεί, αλλά ήρθε και είδε από κοντά την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου. Στους «ερυθρόλευκους» ο Καρβαλιάλ έκατσε στον πάγκο για συνολικά 11 αγώνες, έχοντας ως απολογισμό 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Ανάμεσα σε αυτές τις νίκες ήταν και αυτή με την Μπάτσκα Τόπολα στο Καραϊσκάκη με σκορ 5-2, ματς το οποίο έδωσε στους Πειραιώτες τη δυνατότητα να τερματίσουν τρίτοι στον όμιλό τους στο Europa League και να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία στο Conference League το οποίο και κατέκτησαν.