Η ετοιμότητα του Ολιβέιρα και η σκέψη για ενδεκάδα

Σέρτζιο Ολιβέιρα

i

©Intime

Η ετοιμότητα του Ολιβέιρα και η σκέψη για ενδεκάδα

Διονύσης Βερβελές 22:38 - 18.09.2024 / Ανανεώθηκε: 22:39 - 18.09.2024

Ο Πορτογάλος έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση και ανεβάζει ρυθμό…

Στο ματς που είχε ο Ολυμπιακός με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη, ο Σέρτζιο Ολιβέιρα πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Σε ένα ματς βέβαια στο οποίο η ομάδα του δεν πήρε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αφού το παιχνίδι έμεινε στο 0-0.

Ωστόσο, ο Ολιβέιρα έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση, αυτό το είχε δει ο Χοσέ Λουΐς Μεντιλίμπαρ και μέσα από τις προπονήσεις που έλαβε μέρος ο Πορτογάλος από την ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα. Ναι μεν είχε να παίξει καιρό σε επίσημο ματς, αλλά από την άλλη πραγματοποίησε κανονικά προετοιμασία με τη Γαλατάσαραϊ.

Οπότε και η φυσική του κατάσταση δεν είναι σε άσχημα επίπεδα. Φάνηκε και με τον Παναιτωλικό, έτρεξε και προσπάθησε σε όλη τη διάρκεια που ήταν στο γήπεδο. Αντίθετα με τον Γουίλιαν που όσο περνούσε η ώρα έδειχνε… κάπως. Λογικό για τον Βραζιλιάνο, αφού από τον Μάιο όποτε και έφυγε από τη Φούλαμ δεν είχε ομάδα.

Τώρα με τον Άρη, εκτός έδρας, ο Μεντιλίμπαρ σκέφτεται να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα του, επί της ουσίας γιατί ακολουθεί ένα δύσκολο πρόγραμμα με δυνατούς αγώνες. Οπότε θα πρέπει και να «φρεσκάρει» την ενδεκάδα του για να βγάλει περισσότερα τρεξίματα η ομάδα του Πειραιά, κάτι το οποίο με τον Παναιτωλικό δεν τον είχε σε καμία περίπτωση.

Η σκέψη του Βάσκου είναι να βάλει τον Ολιβέιρα από την αρχή στο ματς της Θεσσαλονίκης. Είναι ένα σενάριο, το οποίο θα φανεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας εάν θα το προτιμήσει τελικά. Σε περίπτωση που αποφασίσει κάτι τέτοιο ο Μεντιλίμπαρ, τότε δεν αποκλείεται να δούμε τον Τσικίνιο στη θέση του, λίγο πιο πίσω δηλαδή και σε ρόλο «8αριού». Βέβαια, ο Μεντιλίμπαρ έχει δείξει ως τώρα ότι θέλει να στηρίξει και τον Στάμενιτς. Και αυτό, πρέπει να είναι πάντα στα υποψη