Η ετοιμότητα του Ρέτσου και το… παράδοξο

Παναγιώτης Ρέτσος

i

©INTIME

Η ετοιμότητα του Ρέτσου και το… παράδοξο

Έπαιξε μετά από ενάμιση μήνα και φάνηκε περισσότερο απ' όλους...

Στις 8 Αυγούστου ο Ολυμπιακός είχε δώσει το φιλικό με τη τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο Καραϊσκάκη. Ματς στο οποίο οι Πειραιώτες είχαν ηττηθεί με 3-4, με τους Άγγλους αρχικά να προηγούνται στο παιχνίδι με 1-4.

Στο ματς αυτό ο Παναγιώτης Ρέτσος είχε αγωνιστεί κανονικά, αλλά κατά τη διάρκειά του τραυματίστηκε. Αποκόμισε έναν τραυματισμό ο οποίος τον κράτησε εκτός ομάδας πάνω από ένα μήνα και επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από περίπου ενάμιση μήνα! Μπήκε στις προπονήσεις την προηγούμενη εβδομάδα και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του αγώνα με τη Λυών στη Γαλλία.

Εκεί όπου ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποφάσισε να δώσει φανέλα βασικού στον Έλληνα κεντρικό αμυντικό. Ένα ρίσκο το οποίο πήρε ο Βάσκος τεχνικός και επί της ουσίας, μόνο από την απόδοση του παίκτη του, δικαιώθηκε. Όχι φυσικά όμως και από το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Είναι… παράδοξο το γεγονός πως ο Ρέτσος μετά από ενάμιση μήνα μπήκε στο ματς του Europa League, ήταν στην ενδεκάδα και επί της ουσίας ο καλύτερος της αμυντικής γραμμής. Αυτό δείχνει τη δουλειά που έκανε ο ίδιος ο Ρέτσος στο Ρέντη όλο αυτό το διάστημα που προπονούταν μόνος του και όταν επέστρεψε πλέον και ενσωματώθηκε μαζί με τους υπόλοιπους «ερυθρόλευκους».

Ο Μεντιλίμπαρ έμεινε ικανοποιημένος και από τη νοοτροπία του Ρέτσου. Δεν… μάσησε. Μπήκε σε μονομαχίες, έβγαλε άνεση με την μπάλα στα πόδια και ποντάρει πάνω του και στη συνέχεια. Τι έδειξε με την εικόνα του ο Έλληνας στόπερ; Πως έτσι, με ανάλογη εικόνα και από συμπαίκτες του, μπορούν να γυρίσουν τη σελίδα και να φτιάξουν την εικόνα της ομάδας ενόψει της συνέχειας και αρχή γενομένης από το ματς με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως ο Ρέτσος πήρε από τα γαλλικά μέσα τον καλύτερο βαθμό από τους παίκτες του Ολυμπιακού.