Η Ευρώπη συγχαίρει τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Conference League
i

©intime

Η Ευρώπη συγχαίρει τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Conference League

Δημήτρης Χούπης 10:10 - 30.05.2024

Αρκετές ομάδες από την Ευρώπη συνεχάρησαν τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Conference League.

Ο Ολυμπιακός το κατάφερε κι αυτό. Οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον τελικό νίκησαν με 1-0 τη Φιορεντίνα και κατέκτησαν το Conference League.

Αυτό είναι το πρώτο ευρωπαϊκό στην ιστορία της ομάδας, αλλά και το πρώτο που κατακτάει ποτέ ελληνικός σύλλογος στο ποδόσφαιρο. Ο παίκτης που έβαλε το νικητήριο γκολ ήταν ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος στο 116ο λεπτό μετά από σέντρα του Έσε έκανε το 1-0 για τους «ερυθρόλευκους» και τους χάρισε την κούπα.

Με τη λήξη του ματς αρκετές ήταν οι ομάδες που συνεχάρησαν την ομάδα του Πειραιά για τη μεγάλη της επιτυχία με τη Νότιγχαμ Φόρεστ να είναι μία από αυτές. «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και τον πρόεδρό μας Βαγγέλη Μαρινάκη για την κατάκτηση του Conference League», έγραψαν στο twitter.

Συγχαρητήρια έδωσε και η Σεβίλλη με... ελληνικό χρώμα μάλιστα, αφού στην ισπανική ομάδα εκτός από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, έχουν υπάρξει ποδοσφαιριστές της οι Βιθέντε Ιμπόρα και Στέφαν Γιόβετιτς.

Η Μπιλμπάο από τη μεριά της ευχήθηκε στον Ολυμπιακό, με τον Βάσκο προπονητή να έχει κάτσει στον πάγκο της ομάδας στο παρελθόν.

Τα συγχαρητήρια της Μίλαν:

⚽️O πλανήτης είναι κόκκινος! Θρύλος της Ευρώπης ο Ολυμπιακός, κατέκτησε το Conference League!