Η γαλλική φιλοσοφία στην ακαδημία

Ρομέν Πιτό

i

PrtScr

Η γαλλική φιλοσοφία στην ακαδημία

Διονύσης Βερβελές 12:43 - 07.08.2024 / Ανανεώθηκε: 12:47 - 07.08.2024

Πώς ο Ολυμπιακός κατέληξε και πάλι στον Ανιγκό και σε νέο προπονητή στην ομάδα Νέων…

Μεταγραφές και διάφορες κινήσεις για το ρόστερ της νέας σεζόν σεζόν δεν κάνει ο Ολυμπιακός μόνο για την πρώτη του ομάδα, αλλά και για τα διάφορα τμήματα της ακαδημίας. Εκεί όπου ξεκίνησε το καλοκαίρι με την απόφαση να υπάρξουν ριζικές αλλαγές, από τη θέση δηλαδή του διευθυντή, μέχρι αυτές των προπονητών, όμως έφτασε τελικά η διοίκηση σε σημείο να κάνει μία αλλαγή και αυτή όμως να είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Στο τέλος της προηγούμενης σεζόν οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν πως δε θα συνεχίσουν με τον Ζοζέ Ανιγκό ως διευθυντή της ακαδημίας και τον Τόμας Μπενεντέτ ως βοηθό του. Μετά από την τεράστια επιτυχία της ακαδημίας και την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ευρώπης, του Youth League, όλα έδειχναν πως οι δρόμοι των Γάλλων με το σύλλογο θα ήταν διαφορετικοί για τη νέα σεζόν.

«Η Γουλβς θέλει 10 εκατ. ευρώ για Ποντένσε - Το ενδιαφέρον από Σαουδική Αραβία»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:04 - 06.08.2024

«Η Γουλβς θέλει 10 εκατ. ευρώ για Ποντένσε - Το ενδιαφέρον από Σαουδική Αραβία»

Σύμφωνα με το «Athletic», οι απαιτήσεις της Γουλβς για την παραχώρηση του Ντάνιελ Ποντένσε είναι στα 10 εκατομμύρια ευρώ, με αρκετές ομάδες από Σαουδική Αραβία να έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους.

Όμως το πλάνο αυτό άλλαξε, μετά από μία συνάντηση που υπήρξε ανάμεσα στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, και τον Ζοζέ Ανιγκό. Οι δυο τους έδωσαν τα χέρια για να συνεχίσουν μαζί και τον τελευταίο μήνα, πλέον, ο Ανιγκό είναι και πάλι στη θέση του όπως φυσικά και ο βοηθός του ο Μπενεντέτ. Συνεχίζει δηλαδή ο Ολυμπιακός στο γαλλικό μοντέλο και όπως φαίνεται αποφάσισε να το επεκτείνει κιόλας!

Μόλις τη Δευτέρα έγινε γνωστό πως ο νέος προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης, των Κ19, θα είναι ο Ρομέν Πιτό! Ο Γάλλος τεχνικός αποτελεί, όπως είναι λογικό, προσωπική επιλογή του Ζοζέ Ανιγκό. Τον γνωρίζει καλά ο διευθυντής ακαδημίας των «ερυθρόλευκων» και αποφάσισε να του δώσει τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας των Νέων. Κάτι το οποίο σημαίνει πως παίρνει τη θέση του Δημήτρη Μαυρογενίδη, ο οποίος ήταν αυτός που τελείωσε την προηγούμενη σεζόν από τη στιγμή που ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος ενσωματώθηκε στο τεχνικό τιμ του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο Πιτό θεωρείται έμπειρος για επίπεδο ακαδημίας, όχι μόνο λόγω ηλικίας, 47 ετών, αλλά και για το γεγονός πως στη Μονπελιέ ήταν στην ακαδημία, στη δεύτερη ομάδα και για παραπάνω από έναν χρόνο στην πρώτη ομάδα των Γάλλων. Πλέον θα είναι αυτός που θα καθοδηγήσει τους Νέους σε Ελλάδα και Ευρώπη για τη νέα σεζόν, ενώ θα είναι στον πάγκο και στον τελικό με τη Φλαμένγκο στο Μαρακανά της Βραζιλίας, στις 24 Αυγούστου.

Να σημειωθεί πως ο Τάσος Πάντος, ο οποίος είχε αναλάβει τους Κ17 απ' όταν ο Δημήτρης Μαυρογενίδης πήγε στους Νέους, θα επιστρέψει στον πάγκο των Παίδων (Κ15) όπου ήταν δηλαδή και πριν τους Έφηβους.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!