Η φιέστα του Ολυμπιακού ανάμεσα στις κορυφαίες φωτογραφίες της εβδομάδας από το «Associated Press»

Οι πανηγυρισμοί του Ολυμπιακού στον Πειραιά για την κατάκτηση του Conference League

i

© Intime

Η φιέστα του Ολυμπιακού ανάμεσα στις κορυφαίες φωτογραφίες της εβδομάδας από το «Associated Press»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 14:25 - 05.06.2024 / Ανανεώθηκε: 14:25 - 05.06.2024

Τις κορυφαίες φωτογραφίες για την εβδομάδα που μας πέρασε δημοσίευσε το δημοφιλές πρακτορείο «Associated Press» και ανάμεσα σε αυτές βρέθηκε το πλάνο από τις γιορτές στον Πειραιά, μετά την κατάκτηση του Europa Conference League από τον Ολυμπιακό.

Μία εβδομάδα πέρασε από το βράδυ που ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία, κατακτώντας το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο που φέρνει ελληνική ομάδα στη χώρα. Η 29η Μαΐου του 2024 θα είναι μία ξεχωριστή ημέρα για τους φίλους των «ερυθρόλευκων»...

Εκείνο το βράδυ, ο Ελ Κααμπί έβαλε... φωτιά στην «OPAP Arena» αλλά και σε όλη την επικράτεια, με τον ίδιο να σκοράρει στο 116ο λεπτό εναντίον της Φιορεντίνα και να χαρίζει το τρόπαιο του Europa Conference League στην ομάδα του. Ακολούθησαν σκηνές που θύμισαν Euro 2004 στην Ελλάδα, με το επίκεντρο αυτών να είναι ο Πειραιάς. Εκεί, χιλιάδες οπαδοί της ομάδας, που αυξάνονταν μετά τη λήξη του αγώνα, πραγματοποίησαν μία φιέστα που όμοιά της δεν υπήρξε.

Τα εξωπραγματικά πλάνα αποτύπωσε ο φακός της κάμερας, με τις εικόνες να αναμεταδίδονται ανά τον κόσμο. Χαρακτηριστικό δείγμα οι αντιδράσεις των παρουσιαστών στο «CBS Sports», με τον έναν να αναφωνεί τη λέξη «ουάου», βλέποντας βίντεο από τους πανηγυρισμούς στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά έπειτα από το γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Μία εβδομάδα αργότερα, λοιπόν, και ο Ολυμπιακός συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στο εξωτερικό.

Αυτή τη φορά, τα σκήπτρα πήρε το δημοφιλές πρακτορείο ειδήσεων «Associated Press», το οποίο δημοσίευσε τις κορυφαίες αθλητικές φωτογραφίες του περασμένου επταημέρου. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και ένα πλάνο από τους ξέφρενους πανηγυρισμούς στον Πειραιά, μετά την κατάκτηση του UEFA Europa Conference League. «Οι οπαδοί γιορτάζουν τη νίκη της ομάδας τους στον αγώνα ποδοσφαίρου του τελικού του Conference League, μεταξύ Ολυμπιακού και Φιορεντίνα στον Πειραιά», ανέφερε η λεζάντα της φωτογραφίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η φωτογραφία δεν ήταν η μόνη που σχετιζόταν με τον τελικό, αφού στη λίστα υπήρξε ακόμα μία. Αυτή είχε πρωταγωνιστή τον Νικολά Γκονζάλες, μεσοεπθετικό της Φιορεντίνα, καθώς και το βλέμμα του Σαντιάγκο Έσε στην προσπάθεια του αντιπάλου του. Βεβαίως, οι περισσότερες εικόνες στη λίστα είχαν ως βασικό αντικείμενο τη Ρεάλ Μαδρίτης και την κατάκτηση του UEFA Champions League.