Κατέθεσε πρόταση για Μπρεϊθγουεϊτ η Γκρέμιο

Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ

i

©Photo by Ion Alcoba Beitia/Getty Images

Κατέθεσε πρόταση για Μπρεϊθγουεϊτ η Γκρέμιο

Γιώργος Σακελλαρίου 22:38 - 22.07.2024 / Ανανεώθηκε: 22:39 - 22.07.2024

Η Γκρέμιο, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Βραζιλίας κατέθεσε πρόταση για τον Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ.

Η Γκρέμιο έκανε πρόταση για ν’ αποκτήσει τον φορ Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ.

Αυτό αναφέρουν τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ για τον 33χρονο Δανό επιθετικό, ο οποίος είναι ελεύθερος μετά τη λήξη του συμβολαίου του με την Εσπανιόλ την περασμένη εβδομάδα. Ο ΠΑΟΚ, όπως είναι γνωστό, είχε ενδιαφερθεί αλλά αποσύρθηκε επειδή ο παίκτης καθυστέρησε να δώσει απάντηση.

Στη συνέχεια ο έμπειρος επιθετικός ήρθε σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό, αλλά προέκυψαν προτάσεις κι αποφάσισε να κάνει πίσω.

Στην Βραζιλία τονίζουν ότι ο τεχνικός της Γκρέμιο Ρενάτο Γκαούτσο, πρόσφατα δήλωσε ότι θα γίνει μία μεταγραφή με όνομα που θα εκπλήκει τον κόσμο και υποστηρίζουν ότι αναφερόταν στον Μπρέιθγουεϊτ.

Ο Δανός να θυμίσουμε ότι όταν έφυγε από τη Δανία μετακόμισε στη Γαλλία για την Τουλούζ. Στη συνέχεια πήγε στην Ισπανία και ξεχώρισε στη Λεγανές, με αποτέλεσμα να τον αποκτήσει η Μπαρτσελόνα το 2020, έναντι 18 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην Μπάρτσα έπαιξε το 2021, με προπονητή τον Ρόναλντ Κούμαν. Μετά τον ερχομό του Τσάβι και τις υπογραφές των Λεβαντόφσκι, Ομπαμεγιάνγκ, Ντε Γιονγκ και Ντεπάι, πήγε στην Εσπανιόλ.

Εκεί έμεινε δύο σεζόν. Το 2022-2023, στην πρώτη κατηγορία. Συνολικά, σε 78 αγώνες είχε 32 γκολ.

Ο «Μπρέιθ», όπως τον λένε στη Δανία, ήταν στην εθνική Δανίας μέχρι πέρυσι. Με την άνοδο των άλλων επιθετικών, Χόιλουντ και Βιντ, έμεινε εκτός Euro. Στα προκριματικά, πάντως, χρησιμοποιήθηκε ως εξτρέμ στο σύστημα 3-4-3.