Ολυμπιακός: Η ημέρα που έρχεται ο Ντάνι Γκαρθία στην Ελλάδα

Ντάνι Γκαρθία

i

©Imago

Ολυμπιακός: Η ημέρα που έρχεται ο Ντάνι Γκαρθία στην Ελλάδα

Διονύσης Βερβελές 10:44 - 03.07.2024 / Ανανεώθηκε: 10:49 - 03.07.2024

Για τις απαραίτητες εξετάσεις και να προχωρήσει η μεταγραφή του…

Τελειωμένη υπόθεση θεωρείται ο Ντάνι Γκαρθία, αφού ο Ολυμπιακός έχει κάνει όλες τις κινήσεις του για να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή. Μπορεί οι Ισπανοί να έγραφαν για «σφήνα» της Βαλένθια, όμως, όπως και να έχει δεν υπάρχει Βαλένθια στην προκειμένη περίπτωση.

Διότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει όλες τις κινήσεις τους, έτσι ώστε να αποσπάσουν το «ναι» του παίκτη και να τον περιμένουν πλέον στην Ελλάδα για τα διαδικαστικά. Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γκαρθία αναμένεται στη χώρα μας την Πέμπτη, έτσι ώστε να περάσει από τις απαραίτητες εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει το συμβόλαιό του και να γίνει η επίσημη παρουσίασή του από την ομάδα του Πειραιά.

Άλλωστε οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε όλα εδώ και ημέρες και τώρα που πλησιάζει η έναρξη της προετοιμασίας του Ολυμπιακού, πρόκειται να ταξιδέψει και ο παίκτης στην Ελλάδα για τα διαδικαστικά θέματα. Να ψάξει παράλληλα και σπίτι για μόνιμη εγκατάσταση στη χώρα μας και στη συνέχεια να προχωρήσει σε εργομετρικές εξετάσεις και την άλλη εβδομάδα να ξεκινήσει τις προπονήσεις με την ομάδα, ενόψει της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Επιλογή Μεντιλίμπαρ

Επί της ουσίας ο Ντάνι Γκαρθία αποτελεί τον πρώτο ποδοσφαιριστή που θα είναι στον Ολυμπιακό και θα αποτελεί προσωπική επιλογή του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος τεχνικός από την πρώτη στιγμή που οι εξελίξεις έδειχναν πως ο Βιθέντε Ιμπόρα δε θα συνεχίσει στην ομάδα του Πειραιά, ζήτησε τον Γκαρθία για να καλύψει το κενό αυτό.

Έτσι οι διοικούντες την ΠΑΕ έκαναν τις κινήσεις τους και μέσα σε λίγες ημέρες ήρθαν σε συμφωνία με τον έμπειρο μέσο. Ο Γκαρθία έχει συνεργαστεί με τον Μεντιλίμπαρ στην Εϊμπάρ και μάλιστα στην κοινή τους θητεία στην ομάδα της Ισπανίας ο Γκαρθία είχε κάνει «γεμάτες» σεζόν. Τρεις σεζόν ήταν μαζί στην Εϊμπάρ και ο 34χρονος πλέον μέσος αγωνίστηκε σε 105 αγώνες της La Liga και του Κυπέλλου Ισπανίας. Οπότε τον γνωρίζει καλά τον ποδοσφαιριστή ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» και είναι ο πρώτος παίκτης που έρχεται στην Ελλάδα ως προσωπική επιλογή του Μεντιλίμπαρ.