Η ιστορία του Σιλά που έγινε «ερυθρόλευκος»

Ο Λαμίν Σιλά με τη φανέλα του Ολυμπιακού

Η ιστορία του Σιλά που έγινε «ερυθρόλευκος»

Διονύσης Βερβελές 23:30 - 14.10.2024 / Ανανεώθηκε: 23:31 - 14.10.2024

Πως ο Ολυμπιακός απέκτησε τον νεαρό επιθετικό.

Πριν από λίγες ημέρες ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τις κινήσεις του στους Νέους. Μία απ' αυτές ήταν και η απόκτηση του Λαμίν Σιλά. Ο 18χρονος επιθετικός από την Γκάμπια ήρθε στην Ελλάδα πριν από μιάμιση εβδομάδα και μέσα σε λίγα 24ωρα και αφού είχαν γίνει αμέσως οι απαραίτητες κινήσεις των «ερυθρόλευκων», έβγαλε δελτίο και χρησιμοποιήθηκε για λίγα λεπτά ως αλλαγή στο ντέρμπι των Νέων με τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα ήταν αυτός ο οποίος στις καθυστερήσεις σημείωσε το γκολ της νίκης μέσα στο Κορωπί, μετά από ασίστ του Τουφάκη.

Ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος ήρθε στη χώρα μας με αρκετά καλές συστάσεις, αφού οι καλά γνωρίζοντες μιλούν για το μεγαλύτερο ταλέντο της Γκάμπια. Δεν είναι ότι υπάρχουν πολλά αστέρια ποδοσφαιριστές από τη συγκεκριμένη χώρα, αλλά από την άλλη είναι αρκετοί οι παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρώπη. Όπως και να έχει όμως όταν κάποιος χαρακτηρίζεται ως από τα κορυφαία ταλέντα μίας χώρας, μόνο ως απαρατήρητος δεν μπορεί να περάσει. Έτσι και η περίπτωση του Λαμίν Σιλά.

Πως όμως αυτός ο παίκτης ήρθε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα τον Ολυμπιακό; Είναι γνωστό πως ο Σιλά κατέληξε στην ομάδα του Πειραιά μέσω της Νότιγχαμ Φόρεστ, αλλά ο λόγος που δεν τον κράτησαν οι Άγγλοι ποιος ήταν; Ο 18χρονος φορ είχε ταξιδέψει μέσα στο καλοκαίρι στην Αγγλία και δοκιμάστηκε από τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Οι άνθρωποι της ομάδας εκεί έμειναν εντυπωσιασμένοι από τα όσα είδαν. Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε πως υπήρξαν και άλλοι σύλλογοι του νησιού που έδειξαν ενδιαφέρον για την περίπτωσή του.

Όμως ο Σιλά δεν πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου να βγάλει άδεια εργασίας στην Αγγλία και να αγωνιστεί σε κάποια ομάδα έστω και στην ακαδημία της. Και κάπου εκεί μπήκε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» τον απέκτησαν, έτσι ώστε να μη χαθεί το ταλέντο αυτό.

Μία κίνηση η οποία βοηθά αρκετά και τους Νέους του συλλόγου, καθώς στο ρόστερ ως επιθετικοί είναι οι Τζαμαλής, Σούφκα, οι οποίοι είναι ακόμη μικροί σε ηλικία και δεν έχουν κάνει το «ξεπέταγμά» τους ακόμα για να σηκώσουν το βάρος της «ερυθρόλευκης» επίθεσης. Για αυτό και μέχρι τώρα στα περισσότερα ματς έχει παίξει ως φορ ο Γιουσούφ ο οποίος επί της ουσίας αποκτήθηκε ως εξτρέμ το καλοκαίρι