«Η Κορίνθιανς έριξε άκυρο στον Ολυμπιακό για Βέρα»

O Φαούστο Βέρα

i

© PS Youtube

«Η Κορίνθιανς έριξε άκυρο στον Ολυμπιακό για Βέρα»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:33 - 19.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:30 - 14.08.2024

Την πρόταση του Ολυμπιακού για τον Φαούστο Βέρα φαίνεται πως απέρριψε η Κορίνθιανς, με τον σύλλογο της Βραζιλίας να προτιμά να κρατήσει τον παίκτη θεωρώντας πως θα ανεβάσει την αξία του.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να αναζητά ενίσχυση εν όψει συνέχειας στη σεζόν και ένα από τα ονόματα που ακούγονται έντονα είναι και εκείνο του Φαούστο Βέρα. Ο Αργεντίνος που ανήκει στην Κορίνθιανς φαίνεται να είναι στο στόχαστρο των Πειραιωτών, οι οποίοι κατέθεσαν και πρόταση.

Εντούτοις, αυτή φαίνεται πως απορρίφθηκε από τον σύλλογο της Βραζιλίας, ο οποίος θεώρησε πως ο παίκτης μπορεί να φέρει περισσότερα χρήματα Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Μέσο «Bola VIP»: «Η πρόταση απορρίφθηκε αμέσως. Ο σύλλογος δικαιολόγησε την άρνηση, λέγοντας πως επιδιώκει να κερδίσει περισσότερα χρήματα από την πώληση του αθλητή. Οι ιθύνοντες πιστεύουν ότι με καλή απόδοση του χρόνου, θα μπορέσει να αυξήσει την αξία του».

Το καλοκαίρι του 2022 η Κορίνθιανς φέρεται να δαπάνησε έξι εκατ. ευρώ για να πάρει τον Βέρα στη Βραζιλία. Στην Αρχεντίνος είχε 75 αγώνες, 9 γκολ και 4 ασίστ και στην Κορίνθιανς σε 1,5 χρόνο μετράει 73 παιχνίδια (!), 1 γκολ και 3 ασίστ.

Τον Δεκέμβριο του 2018 επιλέχθηκε για το πρωτάθλημα U20 της Νότιας Αμερικής που έγινε το 2019. Τον Μάιο του 2019, ο Φερνάντο Μπατίστα κάλεσε τον παίκτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20 της FIFA 2019. Σκόραρε, μάλιστα, στη νίκη την πρώτη αγωνιστική με 5-2 επί της Νότιας Αφρικής (25 Μαϊου).

Ο Βέρα συμμετείχε και στους Παναμερικανικούς Αγώνες του 2019 με την U23. Η διοργάνωση έγινε στο Περού, ο ίδιος έπαιξε σε πέντε ματς, πέτυχε ένα γκολ και πανηγύρισε με την εθνική του τον τίτλο.