Η παραμονή Ελ Κααμπί και η θέληση Μαρινάκη - Έτσι έγινε η υπέρβαση με τον Μαροκινό

Αγιούμπ Ελ Κααμπί

i

©intime

Η παραμονή Ελ Κααμπί και η θέληση Μαρινάκη - Έτσι έγινε η υπέρβαση με τον Μαροκινό

Διονύσης Βερβελές 11:55 - 23.07.2024 / Ανανεώθηκε: 11:58 - 23.07.2024

Οι λόγοι που ο Ελ Κααμπί επέλεξε να μείνει στον Ολυμπιακό, η κομβική στάση του Βαγγέλη Μαρινάκη και όλο το παρασκήνιο.

Από την αρχή του καλοκαιριού ο Ολυμπιακός ένα από τα βασικά θέματα που ήθελε να τελειώσει θετικά ήταν το συμβόλαιο του Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Με τα όσα έκανε την προηγούμενη σεζόν ο Μαροκινός επιθετικός είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον διαφόρων ομάδων της Ευρώπης.

Όμως οι «ερυθρόλευκοι» από την πρώτη στιγμή έδειξαν πως έχουν σκοπό να κάνουν την υπέρβαση για να διατηρήσουν στο ρόστερ τους τον επιθετικό που βγήκε πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη και με αρκετά δικά του γκολ έφτασαν μέχρι τον τελικό του Conference League, τον οποίο επίσης έκρινε ο ίδιος με το 1-0 επί της Φιορεντίνα μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ελ Κααμπί: «Θέλουμε να καταφέρουμε κάτι καλό φέτος για τα 100 χρόνια, είμαστε μία οικογένεια» (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:17 - 23.07.2024

Ελ Κααμπί: «Θέλουμε να καταφέρουμε κάτι καλό φέτος για τα 100 χρόνια, είμαστε μία οικογένεια» (vid)

Μετά την ανανέωσή του με τον Ολυμπιακό, ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί παραχώρησε τις πρώτες του δηλώσεις στο κανάλι της ομάδας και στάθηκε στο οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας και μεταξύ άλλων έδωσε και το έναυσμα για μία ιστορική χρονιά στα 100 χρόνια ζωής του συλλόγου.

Ο Ολυμπιακός από την πρώτη επαφή που είχε με τον Ελ Κααμπί έδειξε τη διάθεσή του και αυτό ήταν κάτι που έκανε και τον ποδοσφαιριστή να πει το «ναι». Ο πρόεδρος της ομάδας του Πειραιά, Βαγγέλης Μαρινάκης, ήθελε να κρατήσει τον Ελ Κααμπί ο οποίος πρόσφερε τόσα την προηγούμενη σεζόν και το συμβόλαιο που του έδωσε, έδειξε και τη θέληση που είχε ο ίδιος για να βλέπει τον Μαροκινό και πάλι στα ερυθρόλευκα χρώματα για τα επόμενα χρόνια.

Από την πλευρά του ο Ελ Κααμπί αυτό που ήθελε ήταν χρόνο για να σκεφτεί το καλύτερο για τη συνέχεια της καριέρας του. Επίσης είναι και σε μία ηλικία που γνωρίζει και ο ίδιος ότι αυτή ήταν η στιγμή για να εξασφαλίσει το καλύτερο συμβόλαιο που είχε και θα έχει ποτέ. Ο Ολυμπιακός ήταν κοντά στα θέλω του και παρά το γεγονός ότι είναι μόλις έναν χρόνο στην ομάδα, αισθάνεται το σύλλογο ως το δεύτερό του σπίτι, από τη στιγμή που κατάφερε να φτάσει στην κορυφή της μέχρι τώρα καριέρας του κατακτώντας έναν ευρωπαϊκό τίτλο, μέχρι που έφτασε η ημέρα που απάντησε θετικά στην πρόταση των «ερυθρόλευκων» και του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Είπε το «ναι» και οι διαδικασίες ήταν άμεσες από πλευράς Ολυμπιακού, έτσι ώστε παρά το γεγονός ότι ο παίκτης είναι στην Ολλανδία για την προετοιμασία να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις υπογραφής του συμβολαίου του και να συνεχίσει να είναι ποδοσφαιριστής των κατακτητών του Conference League! Ο ατζέντης του και ο δικηγόρος του ανέλαβαν τα τυπικά και κάπως έτσι, «κλείδωσε» η παραμονή του.

Αναμφισβήτητα, μια εξέλιξη που ικανοποιεί και τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που επιθυμούσε την παραμονή του Μαροκινού φορ στον Ολυμπιακό και να τον υπολογίζει και για τη συνέχεια. Θυμίζουμε πως λόγω μικροενοχλήσεων, δεν αγωνίστηκε στα δύο πρώτα φιλικά των «ερυθρολεύκων»...