Το πλάνο του Μεντιλίμπαρ και οι... νέοι παίκτες

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

©intime

Το πλάνο του Μεντιλίμπαρ και οι... νέοι παίκτες

Διονύσης Βερβελές 09:14 - 15.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:28 - 15.09.2024

Πως σκέφτεται να παρατάξει τον Ολυμπιακό ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ απέναντι στον Παναιτωλικό στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Τον Παναιτωλικό υποδέχεται ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι ξεκάθαρο πως θέλουν τη νίκη, έτσι ώστε να συνεχίσουν με θετικά αποτελέσματα, να παραμείνουν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και φυσικά να προχωρήσουν με καλή ψυχολογία σε ένα δύσκολο πρόγραμμα που έπεται σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Χοσέ Λουΐς Μεντιλίμπαρ για το ματς με τον Παναιτωλικό δύσκολα θα κάνει... πειράματα. Όπως έδειξε στην τελευταία προπόνηση που έγινε στο Ρέντη δεν έχει σκοπό να κάνει δοκιμές στο αρχικό του σχήμα. Το πιθανότερο είναι να πάει σε μία ενδεκάδα πολύ κοντά σε αυτήν κόντρα στη Λαμία, στην τελευταία αγωνιστική, στην οποία οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την νίκη με 0-3.

Υπάρχει όμως ένα ερωτηματικό και αυτό έχει να κάνει με τη χρήση του Ντόη στο αρχικό σχήμα. Όλα δείχνουν πως ο Ντόη δε θα βγει από την ενδεκάδα, αλλά το ερώτημα είναι αν θα παίξει στο χώρο της άμυνας ή της μεσαίας γραμμής. Συγκεντρώνει όμως περισσότερες πιθανότητες να μπει και να παίξει στην άμυνα, έτσι ώστε να πάει σε ένα αμυντικό δίδυμο γνώριμο από πέρσι, όπως έκανε δηλαδή στη Λαμία μετά από την είσοδο του Κάρμο στην ενδεκάδα, όπου χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή ο υψηλόσωμος αμυντικός.

Μία πιθανή ενδεκάδα, λοιπόν, είναι με τον Τζολάκη στο τέρμα, αριστερά της άμυνας τον Ορτέγκα, δεξιά τον Ροντινέι και στο κέντρο της άμυνας τους Κάρμο, Ντόη. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής συγκεντρώνει πολλές ελπίδες να παίξει ξανά από την αρχή ο Στάμενιτς, παρά το κουραστικό ταξίδι επιστροφής του. Από εκεί και πέρα δίπλα του θα είναι ο Έσε, ο Τσικίνιο μπροστά από τα δύο χαφ, με τους Μαρτίνς και Βέλντε στα εξτρέμ. Στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Κααμπί, ο οποίος έχει δείξει το τελευταίο διάστημα με Ολυμπιακό και Μαρόκο, πως βρίσκει και πάλι τον καλό του εαυτό, αλλά και δίχτυα.

Από εκεί και πέρα εκτός από την ενδεκάδα υπάρχει και η ροή του αγώνα. Ο Μεντιλίμπαρ απ' αυτά που έχει δείξει στο Ρέντη, αυτό που θέλει είναι αναλόγως πως θα πηγαίνει το ματς με τον Παναιτωλικό να χρησιμοποιήσει τόσο τον Ολιβέιρα, όσο και τον Γουίλιαν. Ο Βραζιλιάνος ειδικά συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να μπει ως αλλαγή, ειδικά τώρα που λείπει ο τραυματίας Μασούρας που είναι πάντα από τις πρώτες αλλαγές του Βάσκου κόουτς. Θυμίζουμε στην αποστολή του Ολυμπιακού είναι οι Πασχαλάκης, Τζολάκης, Αναγνωστόπουλος, Ορτέγκα, Μπιανκόν, Πιρόλα, Κάρμο, Κοστίνια, Ροντινέϊ, Αποστολόπουλος, Ντόη, Στάμενιτς, Μαρτίνς, Βέλντε, Γκαρθία, Γουίλιαν, Τσικίνιο, Ολιβέιρα, Έσε, Ελ Κααμπί, Γιάρεμτσουκ.