Η πορεία του Ολυμπιακού μέχρι την κατάκτηση του Conference League (vid)
i

©intime

Η πορεία του Ολυμπιακού μέχρι την κατάκτηση του Conference League (vid)

Δημήτρης Χούπης 08:50 - 30.05.2024

Κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν η πορεία του Ολυμπιακού μέχρι τον τελικό του Conference League, στον οποίο επικράτησε με 1-0 της Φιορεντίνα και κατέκτησε το πρώτο ευρωπαϊκό στην ιστορία του.

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία στην OPAP Arena, κατακτώντας το Conference League, το οποίο ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό στην ιστορία του, αλλά και το πρώτο που σηκώνει ελληνική ομάδα στο ποδόσφαιρο.

Για να φτάσουν εκεί όμως η ομάδα του Πειραιά είχε... δύσκολο έργο. Η ευρωπαϊκή του πορεία ξεκίνησε από το Europa League, όπου σε όμιλο με Γουέστ Χαμ, Φράιμπουργκ και Μπάτσκα Τόπολα τερμάτισε τρίτος και εξασφάλισε τη θέση του στα playoffs του Conference League.

Εκεί βρήκε απέναντί του την ουγγρική Φερεντσβάρος, την οποία νίκησε δύο φορές με το ίδιο σκορ (1-0) και πέρασε στους «16». Στην επόμενη φάση αντιμετώπισε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία πέρασε... αέρας από το Καραϊσκάκης νικώντας τον Ολυμπιακό με 4-1. Ωστόσο οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα και νίκησαν με το εμφατικό 6-1 στη Σερβία και προκρίθηκαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Επόμενος αντίπαλος των «ερυθρολεύκων» ήταν η Φενέρμπαχτσε, την οποία νίκησε με 3-2 στον Πειραιά και στην Τουρκία η ήττα με 1-0 έστειλε το παιχνίδι στην παράταση και στα πέναλτι, όπου εκεί ο Τζολάκης έγινε «ήρωας» με τρεις αποκρούσεις. Η ελληνική ομάδα τελικά νίκησε με 3-2 στη «ρωσική ρουλέτα» και πέρασε στον ημιτελικό όπου απέναντί του ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση, η Άστον Βίλα.

Ωστόσο ούτε εκεί οι παίκτες του Βάσκου τεχνικού αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα και με δύο νίκες (4-2, 2-0) σε ισάριθμα παιχνίδια πέρασαν στον τελικό. Εκεί όπου ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 116ο λεπτό... ξέρανε τη Φιορεντίνα και χάρισε στον Ολυμπιακό το Conference League.

⚽️O πλανήτης είναι κόκκινος! Θρύλος της Ευρώπης ο Ολυμπιακός, κατέκτησε το Conference League!