Η προετοιμασία έχει ήδη αρχίσει...

Η προετοιμασία έχει ήδη αρχίσει...

Διονύσης Βερβελές 21:00 - 01.07.2024 / Ανανεώθηκε: 23:56 - 01.07.2024

Οι «ερυθρόλευκοι» ποδοσφαιριστές έχουν μπει στη διαδικασία προπονήσεων και περιμένουν τον Μεντιλίμπαρ…

Σε μία περίπου εβδομάδα ο Ολυμπιακός πρόκειται να αρχίσει τις προπονήσεις του στο Ρέντη. Οι παίκτες αναμένεται να περάσουν από τις απαραίτητες εργομετρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα μπουν στο γήπεδο για να αρχίσουν να προπονούνται, ενόψει του ταξιδιού στην Ολλανδία, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Μπορεί να έχουν ακόμη ημέρες διακοπών μπροστά τους οι παίκτες της ομάδας του Πειραιά, ωστόσο έχουν ήδη ξεκινήσει οι περισσότεροι απ' αυτούς τις προπονήσεις τους. Αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές κάνουν ατομικές προπονήσεις. Κάποιοι το δείχνουν αυτό μέσω των social media, άλλοι κάνουν τις προπονήσεις τους πιο «ήσυχα».

Μέχρι και παίκτες οι οποίοι λείπουν ακόμη στις πατρίδες τους στο εξωτερικό, έχουν μπει σε πρόγραμμα και κάνουν ατομικές προπονήσεις ή ακόμη και ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι εδώ στην Ελλάδα και βρίσκονται σε κάποιο νησί, έχουν το πρόγραμμά τους όπως και προσωπικό γυμναστή.

Φυσικά αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, κάθε καλοκαίρι γίνεται απ' όλους τους ποδοσφαιριστές. Όμως αυτήν τη φορά στον Ολυμπιακό είναι πιο έντονο το φαινόμενο αυτό, διότι άλλα καλοκαίρια οι παίκτες είχαν πολύ λιγότερες ημέρες ξεκούρασης, οπότε δεν έμπαιναν τόσο πολύ στη διαδικασία των ατομικών προπονήσεων.

Όμως τώρα, μία εβδομάδα πριν την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας, αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν το δικό τους πρόγραμμα και αρχίζουν να μπαίνουν σε διαδικασία καθημερινών προπονήσεων. Έτσι ώστε να μπουν πιο ομαλά στις προπονήσεις της ομάδας και να μπορέσουν μετά τις καλοκαιρινές τους διακοπές να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας και φυσικής κατάστασης.

Άλλωστε οι περισσότεροι παίκτες έχουν πάρει από την ομάδα ειδικό πρόγραμμα. Οι συνεργάτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχαν δώσει στους ποδοσφαιριστές ατομικό πρόγραμμα, προκειμένου να το ακολουθούν στις καλοκαιρινές τους διακοπές και να μην... ξεφύγουν. 

Αυτό, για να είναι σε καλό επίπεδο στην επανέναρξη των προπονήσεων της ομάδας, ενόψει και της σκληρής καθημερινότητας που θα έχουν στην Ολλανδία, όπως συμβαίνει σε κάθε βασικό στάδιο καλοκαιρινής προετοιμασίας.