Ολυμπιακός: Η προσμονή για τον Ορτέγκα

Ολυμπιακός: Η προσμονή για τον Ορτέγκα

Διονύσης Βερβελές 21:25 - 26.06.2024 / Ανανεώθηκε: 21:28 - 26.06.2024

Αυτό που περιμένουν οι «ερυθρόλευκοι» από τον Αργεντινό μπακ...

Το προηγούμενο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός προχώρησε στην απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών από την αγορά της Αργεντινής. Ο λόγος για τους Φρανσίσκο Ορτέγκα και Σαντιάγκο Έσε. Δύο παίκτες οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα με αρκετές περγαμηνές και έτοιμοι να κάνουν το μεγάλο βήμα.

Ο Έσε με τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε κατάφερε να κάνει ομάδες της Ευρώπης να τον προσθέσουν στη λίστα τους και να παρακολουθούν την περίπτωσή του. Ιδιαίτερα στα ματς της Ευρώπης πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις, όπως και στον τελικό του Conference League με τη Φιορεντίνα στον οποίο έβγαλε και την ασίστ για το γκολ του Ελ Κααμπί που έδωσε και τον τίτλο στους Πειραιώτες.

Από την άλλη ο Ορτέγκα ήταν επίσης από τους βασικούς παίκτες του Ολυμπιακού στη σεζόν που πέρασε, όμως, υπήρξαν αρκετά διαστήματα της αγωνιστικής περιόδου στα οποία φάνηκε σα να ήταν λίγο έξω από τα νερά του. Φυσικά αυτό οφείλεται και στο γεγονός πως έπαιξε σερί, αφού δεν έχει σταματήσει εδώ και δύο χρόνια να αγωνίζεται, όπως αυτό ισχύει και για τον Έσε βέβαια, που έδειξε… άλλες αντοχές. Κι αυτός, λογικά θα έχει μπροστά του και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Επίσης αμφότεροι ήταν ποδοσφαιριστές οι οποίοι για πρώτη φορά ήρθαν στην Ευρώπη, οπότε σίγουρα είναι από τις περιπτώσεις που χρειάζονται προσαρμογή. Ο Έσε κατάφερε να βρει τα πατήματά του αμέσως, όμως από τον Ορτέγκα έλειψε η σταθερότητα.

Κάτι το οποίο στον Ολυμπιακό πιστεύουν και ευελπιστούν πως θα έχει ο Ορτέγκα στη δεύτερή του σεζόν στην Ευρώπη και την ομάδα του Πειραιά. Οπότε σημαίνει πως οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν να δουν έναν Ορτέγκα ακόμη καλύτερο απ' αυτό που έδειξε στην πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα και να δώσει ακόμη περισσότερα πράγματα στην ομάδα.

Να σημειωθεί πως ο Ορτέγκα την προηγούμενη χρονιά ήταν από τους βασικούς παίκτες του Ολυμπιακού, έχοντας συνολικά 38 ματς στα πόδια του, λαμβάνοντας μέρος σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχαν οι «ερυθρόλευκοι» σε Ελλάδα και Ευρώπη, δηλαδή σε πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδας και Europa League και Conference League στην Ευρώπη.