Το… τελείωσε με τρεις φορ, αλλά χωρίς αντίκρισμα

Ελ Κααμπί

i

© Intime

Το… τελείωσε με τρεις φορ, αλλά χωρίς αντίκρισμα

Το σκέφτηκε και αυτό ο Μεντιλίμπαρ, ωστόσο δεν του βγήκε…

Στο ματς που ο Ολυμπιακός άφησε δύο βαθμούς στο γήπεδό του, για δεύτερη φορά φέτος μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, κόντρα στο Λεβαδειακό και το τελικό 2-2, τελείωσε το παιχνίδι έχοντας στην ενδεκάδα του τρεις «καθαρούς» φορ! Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ με τις αλλαγές που έκανε κατά τη διάρκεια του αγώνα και όλες έγιναν μετά την ισοφάριση του Λεβαδειακού σε 2-2, ανακάτεψε αρκετά την τράπουλα.

Η ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο έδειχνε περισσότερο να ψαχνόταν παρά να κυνηγούσε το γκολ που θα της έδινε τη νίκη. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως ο Ολυμπιακός τελείωσε το ματς και με τους τρεις επιθετικούς που έχει στο ρόστερ του. Ο λόγος για τον Ελ Κααμπί που ήταν εξαρχής βασικός, τον Κωστούλα που μπήκε στο ματς και έπαιξε ως εξτρέμ και τον Γιάρεμτσουκ που χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή στην προσπάθεια των «ερυθρόλευκων» στα τελευταία λεπτά να παίξουν σύστημα με δύο επιθετικούς.

Δεν έπιασε όμως κανένα σχήμα για τους Πειραιώτες. Αυτό φάνηκε όχι μόνο από το γεγονός πως έμεινε το 2-2, αλλά και πως ο Ολυμπιακός ουσιαστικά δεν απείλησε τους Βοιωτούς για να βάλει το γκολ και να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ο Λεβαδειακός έβαλε το γκολ της ισοφάρισης στο 57ο λεπτό της αναμέτρησης. Από εκεί και πέρα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μόλις δύο καλές ευκαιρίες με τη μία να πηγαίνει στην εστία.

Η μία ήταν η κεφαλιά του Ελ Κααμπί που κατέληξε άουτ και η δεύτερη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό ήταν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του παιχνιδιού. Τότε που ο Γιάρεμτσουκ βρέθηκε σε θέση βολής έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ, με τον τερματοφύλακα των Βοιωτών να διώχνει.

Δεν είχε καμία άλλη ουσιαστική ευκαιρία που θα μπορούσε να πει κανείς πως ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ. Οπότε καταλαβαίνει κανείς πως η ενδεκάδα με τρεις επιθετικούς μέσα δε λειτούργησε καθόλου. Αυτό γιατί απλά δεν υπήρχε ο παίκτης που θα μπορούσε να προωθήσει την μπάλα και να τη βάλει μέσα στην περιοχή, εκεί όπου οι επιθετικοί θα είχαν την ευκαιρία να απειλήσουν για να σκοράρουν. Και αυτό, παραπέμπει σε λάθος σκεπτικό… Αποτυπώθηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο άλλωστε.