Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να παίξει στο Super Cup αλλά...

Οι πανηγυρισμοί στο Ολυμπιακός - Άστον Βίλα

i

© Intime

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να παίξει στο Super Cup αλλά...

Τζιοβάνι Ζάκαρη 13:42 - 26.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:24 - 29.05.2024

Άτυχος μέσα στην τύχη του είναι ο Ολυμπιακός, αφού ακόμα και να κατακτήσει το Europa Conference League δεν θα μπορέσει να παίξει στο Super Cup. Βέβαια, μία απόφαση της UEFA πριν από λίγα χρόνια θα του έδινε αυτή τη δυνατότητα.

Ο Ολυμπιακός μετράει τον χρόνο αντίστροφα μέχρι τις 29 Μαΐου, όπου και θα αντιμετωπίσει τη Φιορεντίνα. Στόχος του - τι άλλο; - να νικήσει τους Ιταλούς και να σηκώσει το τρόπαιο του Europa Conference League στον ουρανό της «OPAP Arena». Αν μη τι άλλο και μόνο η παρουσία του στον τελικό αποτελεί ένα σπουδαίο επίτευγμα.

Αν τερματίσει, δε, στην κορυφή της Ευρώπης τότε θα πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός, αφού θα φέρει στην Ελλάδα το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο. Βέβαια, μέσα στην τύχη του, ο Ολυμπιακός θα σταθεί και εν μέρει άτυχος. Γιατί; Διότι ο νικητής του Europa Conference League δεν θα έχει τη δυνατότητα συμμετοχής στο Super Cup της φετινής χρόνιά.

ΕΛ.ΑΣ.: Ποια σημεία εξαιρούνται από την απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων την ημέρα του Ολυμπιακός - Φιορεντίνα
CONFERENCE LEAGUE

18:08 - 25.05.2024

ΕΛ.ΑΣ.: Ποια σημεία εξαιρούνται από την απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων την ημέρα του Ολυμπιακός - Φιορεντίνα

Ανακοίνωση μέσω της οποίας τόνισε πως απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις την ημέρα του Ολυμπιακός - Φιορεντίνα, εξέδωσε η Αστυνομία. Ωστόσο, στην τοποθέτησή της, η ΕΛ.ΑΣ. τόνισε πως θα υπάρξουν ορισμένες εξαιρέσεις.

Η ατυχία, όμως, δεν σταματά εκεί. Συγκεκριμένα, το 2022 η UEFA συζητούσε την αλλαγή του format στο Super Cup και αυτή περιλάμβανε την δημιουργία ενός Final 4, αντίστοιχο με αυτό που έχει η Euroleague. Μέρος θα λάμβαναν ο νικητής του Champions League, του Europa League, του Conference League και του νικητή του αμερικανικού MLS. Για την ώρα δεν φαίνεται να υλοποιείται αυτό το σενάριο, εντούτοις υπάρχει ένα αλλά...

Σύμφωνα με τη «Guardian», που είχε και όλο το ρεπορτάζ, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία εξέταζε την αλλαγή και εφαρμογή του format για τη σεζόν 2024 - 25. Αν τελικά αυτό το σενάριο γίνει πράξη - πράγμα δύσκολο - και ο Ολυμπιακός πάρει το Conference League, τότε θα συμμετέχει στο εν λόγω Final 4. Η σκέψη της UEFA αφορούσε δύο ημιτελικούς αγώνες, έναν μικρό τελικό και έναν κανονικό, με τα ματς να διεξάγονται στις ΗΠΑ. Στόχος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας ήταν να προσελκύσει κοινό από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η οποία και αποτελεί μεγάλη αγορά όσον αφορά το οικονομικό σκέλος.

Φυσικά, πρωταρχικός στόχος του Ολυμπιακού δεν είναι να παίξει στο Super Cup αλλά να πάρει το UEFA Europa Conference League. Ο σύλλογος του Πειραιά έχει μία τεράστια ευκαιρία στα χέρια του και το βράδυ της Τετάρτης (29/5) θα προσπαθήσει να κάνει πράξη το σύνθημα «Με ένα όνειρο τρελό» που φώναζαν οι φίλαθλοι της ομάδας όλον αυτό τον καιρό.