Ολυμπιακός: Ήρθαν από τον πάγκο και του έδωσαν ταχύτητα
i

©IN TIME

Ολυμπιακός: Ήρθαν από τον πάγκο και του έδωσαν ταχύτητα

Ο Μεντιλίμπαρ με τις αλλαγές που έκανε κατάφερε να δώσει «φρεσκάδα» στην ομάδα του…

Τονίσαμε πριν από τον αγώνα που είχε ο Ολυμπιακός πως ο καταρτισμός της ενδεκάδας δεν ήταν κάτι απλό για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος τεχνικός αποφάσισε να κάνει πολλές αλλαγές στο αρχικό του σχήμα, έτσι ώστε να μπορέσει και να ξεκουράσει βασικούς ποδοσφαιριστές ενόψει της αναμέτρησης με την Μπράγκα και του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα.

Στην ενδεκάδα του αγώνα με τον Ατρόμητο, ο Μεντιλίμπαρ έδωσε χρόνο συμμετοχής σε δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές , πρόκειται για τους 17χρονους Χρήστο Μουζακίτη και Μπάμπη Κωστούλα. Από εκεί και πέρα άφησε εκτός και τον Ορτέγκα δίνοντας στον Αποστολόπουλο φανέλα βασικού. Παράλληλα, έβαλε και τον Κοστίνια στα δεξιά της άμυνας, με τον Ροντινέι να παίζει ως εξτρέμ. Όλες αυτές οι αλλαγές έδωσαν στον Ολυμπιακό άλλη πνοή στο ματς με τον Ατρόμητο.

Μπορεί να μην εντυπωσίασαν οι «ερυθρόλευκοι» με την εμφάνισή τους, ωστόσο η μπάλα... τσούλησε λίγο παραπάνω σε σχέση με προηγούμενα ματς και πολύ περισσότερο η ομάδα του Πειραιά απέκτησε ταχύτητα. Έβγαλε «φρεσκάδα» ο Ολυμπιακός και αυτό ήταν κάτι που άρεσε στον κόσμο του, αλλά και στον Μεντιλίμπαρ για τις επιλογές του.

Μετά από καιρό οι «ερυθρόλευκοι» είχαν και πάλι τρεξίματα και επιπλέον κυνήγησαν την μπάλα από ψηλά. Πίεσαν τον αντίπαλό τους και κατάφεραν να κερδίσουν αρκετές μπάλες με αυτήν την τακτική, η οποία θύμισε για λίγο την περσινή ομάδα με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο.

Έπαιξαν το ρόλο τους οι μικροί

Στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός έβγαλε κάποια στοιχεία στο παιχνίδι του που δεν τα είχε σε προηγούμενα ματς, συνετέλεσαν και οι μικροί Μουζακίτης, Κωστούλας. Αμφότεροι έτρεξαν αρκετά και βοήθησαν τόσο στο αμυντικό κομμάτι, όσο όμως και στη δημιουργία του παιχνιδιού της ομάδας.

Ο Κωστούλας λίγο έλειψε να σκοράρει ή να δώσει ασίστ, ενώ ο Μουζακίτης ήταν αυτός ο οποίος έβγαλε την μπαλιά στον Ελ Κααμπί για το τελικό 2-0 της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο. Γενικότερα οι μικροί έδειξαν γιατί αξίζουν να πάρουν την ευκαιρία τους, γιατί είναι παίκτες οι οποίοι μπορούν να δώσουν πράγματα στην ομάδα, παρά το νεαρό της ηλικίας τους ειδικά αυτών των δύο συγκεκριμένων παικτών που είναι 17 ετών.

Όσοι παίκτες ήρθαν από τον πάγκο και αγωνίστηκαν ως βασικοί έδειξαν αρκετά στον Μεντιλίμπαρ και τον κόσμο της ομάδας, αποδεικνύοντας πως όλοι οι παίκτες αποτελούν πολύτιμες λύσεις για τον Ολυμπιακό.