Το μέλλον του Ολυμπιακού είναι εδώ! Ποια είναι τα νέα «αστέρια» που βάζουν... πλώρη για την μεγάλη ομάδα και η χρηματιστηριακή τους αξία
i

©intime

Το μέλλον του Ολυμπιακού είναι εδώ! Ποια είναι τα νέα «αστέρια» που βάζουν... πλώρη για την μεγάλη ομάδα και η χρηματιστηριακή τους αξία

Δημήτρης Χούπης 15:01 - 10.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:55 - 14.08.2024

Η Κ19 του Ολυμπιακού με την πρόκρισή της επί της αντίστοιχης ομάδας της Ίντερ στους «16» του Youth League απέδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στα δύσκολα και στο μέλλον να απασχολήσει την πρώτη ομάδα.

Η ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού θα συνεχίσει τις υποχρεώσεις της στο Youth League, αφού πήρε μεγάλη πρόκριση επί της αντίστοιχης ομάδας της Ίντερ. Οι «ερυθρόλευκοι» λοιπόν αφού κράτησαν το μηδέν για 120', στη διαδικασία των πέναλτι επικράτησαν με 6-5 και πήραν το εισιτήριο για τους «16» του θεσμού. Επόμενος αντίπαλος θα είναι η γαλλική Λανς.

Οι πιτσιρικάδες της πειραϊκής ΠΑΕ μάλιστα έγιναν θέμα και στα ιταλικά Μέσα, τα οποία σχολίασαν ότι ο Ολυμπιακός... κέρδισε το λαχείο. Η ομάδα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου λοιπόν έδειξε χθες (7/2) ότι έχει ταλέντα να βγάλει, τα οποία στο μέλλον θα μπορούν να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα των «ερυθρολεύκων». 

Για να φτάσει μέχρι τις «16» καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, ο Ολυμπιακός έπρεπε πρώτα να αποκλείσει την επίσης ιταλική Λέτσε και την Γκαμπάλα από το Αζερμπαϊτζάν. 

Αρκετοί από αυτούς αγωνίζονται με τη Β' ομάδα στη Super League 2 και δείχνουν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στα... ζόρια. Ο Χαράλαμπος Κωστούλας, ο γιος του Θανάση παλαίμαχου παίκτη του Ολυμπιακού, έχει ξεχωρίσει έχοντας δύο γκολ και τρεις ασίστ στη δεύτερη κατηγορία, ενώ με την Κ19 μετράει άλλο ένα τέρμα. 

Ωστόσο πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Γιώργος Χαραλαμπόγλου με δώδεκα γκολ. Αυτά δεν είναι τα μόνα ταλέντα που έχει ο Ολυμπιακός. Μουζακίτης, Κουτσίδης και Παπακανέλλος είναι επίσης ονόματα που θα απασχολήσουν στο μέλλον την πρώτη ομάδα και θα μπορέσουν. 

Τη μεγαλύτερη αξία την έχει ο Χαράλαμπος Κωστούλας, ο οποίος κοστολογείται στις 200.000 ευρώ, ενώ πάνω από 100.000 ευρώ αξία έχουν άλλοι τέσσερις παίκτες. Ο Τανούλης (100.000), ο Μουζακίτης (125.000), ο Καρανάτσιος (100.000) και ο Παπακανέλλος (100.000). 

Μάλιστα η ίδια φουρνιά την περασμένη χρονιά πήρε το πρωτάθλημα Κ19, τερματίζοντας πέντε βαθμούς πάνω από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Ενώ τρεις εξ αυτών είναι και διεθνείς με την Ελλάδα Κ19, μια ομάδα η οποία το περασμένο καλοκαίρι έπαιξε στο Euro της ίδιας κατηγορίας, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να φτάσει πέρα από τη φάση των ομίλων. Αφού γνώρισε δύο ήττες από Νορβηγία και Ισπανία, ενώ πήρε και μία ισοπαλία κόντρα στην Ισλανδία

Προπονητής της ομάδας είναι ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, ο οποίος μάλιστα θα κάτσει στον πάγκο της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού στο παιχνίδι  με τον ΟΦΗ, μετά την απόλυση του Κάρλος Καρβαλιάλ. 

Ο Έλληνας τεχνικός λοιπόν είναι έτοιμος να γράψει ιστορία, αφού είναι ο μόνος υπηρεσιακό προπονητής που θα καθίσει στον πάγκο και του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Ενώ έχει κεντρίσει και το  ενδιαφέρον αγγλικών ομάδων, όπως η Μπράιτον και η Μπρέντφορντ