Γκέλα ολκής για τον Ολυμπιακό, που «έφυγε» από το γήπεδο στο 2-0 και ο φοβερός Λεβαδειακός πήρε το 2-2 στο Φάληρο

Ο Ελ Κααμπί στο Ολυμπιακός - Λεβαδειακός

i

© Intime

Γκέλα ολκής για τον Ολυμπιακό, που «έφυγε» από το γήπεδο στο 2-0 και ο φοβερός Λεβαδειακός πήρε το 2-2 στο Φάληρο

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:57 - 20.10.2024 / Ανανεώθηκε: 18:16 - 20.10.2024

Αυτοκτονικός ήταν ο Ολυμπιακός στο «Γ. Καραϊσκάκης», εκεί όπου ο Λεβαδειακός έφυγε με το 2-2, στο ματς της 8ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Οι Πειραιώτες βρέθηκαν να νικούν με 2-0, όμως οι Βοιωτοί τιμώρησαν την υπερβολική χαλάρωση των παικτών του Μεντιλίμπαρ

Ο Ολυμπιακός... έβαλε τα χεράκια του και έβγαλε τα ματάκια του στο «Γ. Καραϊσκάκης», εκεί όπου ο φοβερός Λεβαδειακός τον τιμώρησε σκληρά. Στο ματς της 8ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν να νικούν με 2-0, εντούτοις η υπερβολική χαλάρωση και οι σωστές κινήσεις του του Νίκου Παπαδόπουλου έφεραν εν τέλει το 2-2 στο Φάληρο.

Πριν καν περάσει το πεντάλεπτο στο ματς, οι Πειραιώτες έφτασαν στο γκολ. Στο 2ο λεπτό ο Βέλντε βρέθηκε αριστερα, έβγαλε στον Τσικίνιο ο οποίος εντός της περιοχής δημιούργησε χώρο και με ένα ωραίο κρεμαστό σκόραρε για το 1-0. Βέβαια, αυτό μέτρησε στο 4ο λεπτό, αφού χρειάστηκε η παρέμβαση του VAR που εξέτασε οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Ο Ολυμπιακός, βέβαια, δεν έμεινε στο ένα, ψάχνοντας ακόμα περισσότερα γκολ στο επόμενο διάστημα. To 2-0 δεν άργησε να έρθει, καθώς στο 21’ ο Ελ Κααμπί ήταν εύστοχος στο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του. 

Νωρίτερα, μετά από κεφαλιά του Ντόη η μπάλα βρήκε το χέρι του Κυριάκου Παπαδόπουλου και ο Τσιμεντερίδης έδειξε τη λευκή βούλα. Η πίεση συνεχίστηκε από τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι προσπαθούσαν συνεχώς από τα άκρα να δημιουργήσουν φάσεις. Βέβαια, με το σκορ υπερ τους δεν βιαζόντουσαν και προσπαθούσαν με ηρεμία να τις χτίσουν. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύονταν να κρατήσουν μπάλα, αλλά και να περιορίσουν τους χώρους στους Πειραιώτες. 

Μάλιστα, θέλοντας να αλλάξει τα πράγματα, ο Νίκος Παπαδόπουλος έκανε διπλή αλλαγή πριν καν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, περνώντας στο γήπεδο τους Κάτρη και Ζίνι στο 35’. Δύο λεπτά αργότερα ο Λεβαδειακός έχασε την πρώτη του μεγάλη στιγμή, όταν ο Όζμπολτ δεν μπόρεσε από την μικρή περιοχή να μπει στην πορεία της μπαλιάς του Τσάπρα. Ακολούθησε το ασύλληπτο χαμένο τετ-α-τετ του Γιαννιώτα, στο 43’, με τον επιθετικό να στέλνει την μπάλα άουτ από ευνοϊκή θέση. 

Η τρίτη, λοιπόν, ήταν η φαρμακερή! Η χαλάρωση στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο σε συνδυασμό με τα μέτρα που πήραν οι Βοιωτοί έφεραν τον Ζίνι στην περιοχή και εκεί τον «γκρέμισε» ο Ντόη. Κάπως έτσι, στο 45+1’ ο Όζμπολτ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι της ομάδας του και άλλαξε τις ισορροπίες πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους. 

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε θέλοντας να πάρει ένα γρήγορο γκολ, όμως υπήρξε φανερά η έλλειψη συγκέντρωσης. Αυτή την τιμώρησαν οι φιλοξενούμενοι, αφού στο 56’ έφτασαν τελικά στην ισοφάριση. Ο Πεντρόσο έβγαλε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και εκεί με κεφαλιά-ψαράκι ο Γιαννιώτας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.

To αποτέλεσμα αυτό ευνοούσε, φυσικά, τον Λεβαδειακό, ο οποίος οπισθοχώρησε μετά την ισοφάριση και προσπάθησε να βγει στην κόντρα. Αντιθέτως, στον Ολυμπιακό εντοπιζόταν κυρίως έλλειψη παικτών στη μεσαία γραμμή. Mε τον χρόνο να κυλά, μάλιστα, άρχισε να κάνει την εμφάνισή της η κούραση και οι κακές σκέψεις, ειδικά στην τελική πάσα από τους ποδοσφαιριστές του Μεντιλίμπαρ. Παρόλο που είχαν στιγμές, με κορυφαία το σουτ του Γιάρεμτσουκ στις καθυστερήσεις του αγώνα που σταμάτησε από τον Γκροφ, το αποτέλεσμα δεν άλλαξε ποτέ και οι δύο σύλλογοι πήραν από έναν βαθμό.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Στο 35ο λεπτό! Μπορεί να φάνταζε κάτι ασυνήθιστο η διπλή αλλαγή που έκανε ο Νίκος Παπαδόπουλος, όμως τελικά ανταμείφθηκε στο έπακρο. Η είσοδος του Ζίνι άλλαξε όλη την επιθετική εικόνα των φιλοξενούμενων και σε συνδυασμό με την ολιγωρία των «ερυθρόλευκων» μετά το 2-0 έφερε το τελικό αποτέλεσμα.

MVP:

Ο Γκροφ! Σταθερός σε όλες τις επεμβάσεις του και πολύ σωστός σε όλες τις εξόδους του, ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού φρόντισε να κάνει ότι περνά από το χέρι του για να μη δεχτεί γκολ η ομάδα του. Στο πρώτο του Τσικίνιο δεν φέρει καμία ευθύνη, ενώ στο πέναλτι του Ελ Κααμπί πέφτει σωστά και για λίγο δεν αποκρούει την εκτέλεση του Μαροκινού.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:

Ο Ολυμπιακός έχει υποδεχθεί τον Λεβαδειακό 20 φορές και δεν έχει ηττηθεί σε καμία από τις αναμετρήσεις. Μάλιστα στα τελευταία 14 μετρά μόνο νίκες και η τελευταία εκτός έδρας επιτυχία της ομάδας της Βοιωτίας ήταν στις 12 Δεκεμβρίου 1993, όταν πήρε 2-2 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Σχεδόν 31 χρόνια αργότερα το αποτέλεσμα επαναλήφθηκε

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Μουζακίτης, Μασούρας, Τσικίνιο, Βέλντε, Ελ Κααμπί.

Λεβαδειακός (Νίκος Παπαδόπουλος):  Γκροφ, Τσάπρας, Λιάγας, Παπαδόπουλος, Μορέιρα, Πλέγας, Τσοκάι, Πεδρόσο, Γιαννιώτας, Λαμαράνα, Όζμπολτ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: