Οι απουσίες της Μακάμπι Τελ Αβίβ ενόψει Ολυμπιακού και οι σκέψεις του Ρόμπι Κιν

Μακάμπι Τελ Αβίβ

i

© Glomex

Οι απουσίες της Μακάμπι Τελ Αβίβ ενόψει Ολυμπιακού και οι σκέψεις του Ρόμπι Κιν

Πάνος Κορομηλάς • 17:38 - 04.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:57 - 13.08.2024

Αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του αμυντικού της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ραζ Σλόμο, στην πρώτη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για τη φάση των «16» του Conference League (7/3, 19:45). Δεδομένα εκτός θα είναι οι Ντέρικ Λούκασεν και Σεράν Γενί, με τον Ρόμπι Κιν να σκέφτεται διάταξη με τρεις αμυντικούς.

Ο Ολυμπιακός ρίχνεται στη μάχη για την πρόκριση στη φάση των «8» του Conference League, με την πρώτη αναμέτρηση να βρίσκεται προ των πυλών. Οι ερυθρόλευκοι θα μονομαχήσουν με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο «Γ. Καραϊκάκης» (7/3, 19:45) και θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για να εξασφαλίσουν τη συνέχεια τους στη διοργάνωση.

Από την πλευρά τους, οι Ισραηλινοί συνεχίζουν με σημαντικά προβλήματα την προετοιμασία τους ενόψει του αγώνα. Ο κεντρικός αμυντικός Ραζ Σλόμο, που αποκτήθηκε στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου από τη βελγική Λέουβεν, ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο γόνατο και θα κάνει αγώνα δρόμου ώστε να είναι διαθέσιμος για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Ακόμη, θυμίζουμε πως δεδομένες είναι οι απουσίες των Ντέρικ Λούκασεν και Σεράν Γενί από την πρώτη αναμέτρηση. Ο Λούκασεν είναι εκ των βασικών στόπερ της ομάδας του Ρόμπι Κιν, μετρά φέτος 21 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και η απουσία του είναι ιδιαίτερα σημαντική για την αμυντική συνοχή της ομάδας. Ήταν βασικός και σε πέντε αγώνες της φάσης των ομίλων του Conference League, όμως εδώ και καιρό παραμένει στα «πιτς».

Ο Σεράν Γενί είναι ο αρχηγός της ομάδας του Τελ Αβίβ. Φέτος έχει αγωνιστεί μόλις σε 10 αγώνες, δεν είναι μέσα στις πρώτες επιλογές του Ιρλανδού τεχνικού, όμως με την εμπειρία του μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμος για τον σύλλογο. Από το Φεβρουάριο δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, με συνέπεια να μην υπολογίζεται για τον αγώνα με τους «Πειραιώτες».

Με δεδομένες αυτές τις απουσίες, ο Ρόμπι Κιν εξετάζει το ενδεχόμενο να παρατάξει την ομάδα του με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, αλλάζοντας το σύστημα που επιλέγει συνήθως. Ως τώρα, ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ προτιμούσε διάταξη με τέσσερις αμυντικούς, αλλά τα προβλήματα που προέκυψαν φαίνεται πως τον αναγκάζουν να στραφεί σε άλλες λύσεις.

Υπενθυμίζεται πως η ρεβάνς δε θα διεξαχθεί στο Ισραήλ λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στη χώρα. Ο επαναληπτικός αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι προγραμματισμένος για τις 14/3 (22:00) στο γήπεδο της Μπάτσκα Τόπολα στη Σερβία. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος το παιχνίδι θα γίνει με παρουσία κόσμου .