Ολυμπιακός: «Μαζί κάναμε αλήθεια ένα... όνειρο τρελό»

Ολυμπιακός: «Μαζί κάναμε αλήθεια ένα... όνειρο τρελό»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:14 - 01.06.2024 / Ανανεώθηκε: 17:15 - 01.06.2024

Μέσω ανάρτησης στα social media, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ευχαρίστησε τον κόσμο της, για τη στήριξη που έδειξε στην ομάδα όλη αυτή τη σεζόν.

Τα 24ωρα περνούν, όμως ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν μπορεί ακόμα να συνειδητοποιήσει το τι έχε καταφέρει η ομάδα του. Για τους... συνειδητοποιημένους, ο σύλλογος του Πειραιά κατέκτησε το UEFA Europa Conference League, επικρατώντας της Φιορεντίνα με 1-0 χάρη στο γκολ του Ελ Κααμπί.

Ένα γκολ το οποίο προκάλεσε... σεισμό στην «OPAP Arena», αφού οι χιλιάδες φίλοι της ομάδας που βρέθηκαν εκεί το πανηγύρισαν έξαλλα. Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ευχαρίστησε τόσο αυτούς εντός της «Αγιάς Σοφιάς», όσο και εκείνους που δεν βρίσκονταν σε αυτή αλλά πανηγύριζαν ανά την επικράτεια. Συγκεκριμένα, μέσω ανάρτησης στο Twitter. η ομάδα έστειλε ένα υπέροχο μήνυμα προς τον κόσμο της, αναφερόμενη στην στήριξη που έδειξε στην ομάδα.

«Έσεεεεε, γκολ, γκολ, γκολ»: Προκαλούν... ανατριχίλα οι περιγραφές στο γκολ του Ελ Κααμπί από τα ξένα ΜΜΕ (vid)
CONFERENCE LEAGUE

16:34 - 01.06.2024

«Έσεεεεε, γκολ, γκολ, γκολ»: Προκαλούν... ανατριχίλα οι περιγραφές στο γκολ του Ελ Κααμπί από τα ξένα ΜΜΕ (vid)

Το γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο Ολυμπιακός - Φιορεντίνα προκάλεσε... έκρηξη στην κερκίδα, αλλά όχι μόνο. Οι σπίκερ των ξένων ΜΜΕ πανηγύρισαν εξίσου έξαλλα το τέρμα του Μαροκινού, το οποίο χάρισε στους Πειραιώτες το UEFA Europa Conference League.

«Το λέμε όλη τη χρονιά και έγινε πραγματικότητα! ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ! Σας ευχαριστούμε για αυτό το όμορφο ταξίδι! Ήσασταν πάντα ο 12ος μας παίκτης και μαζί… κάναμε αλήθεια ένα όνειρο τρελό!», ανέφερε στην ανάρτησή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Καρέ του Ολυμπιακού στην καλύτερη ομάδα της σεζόν του Conference League

Ο Ολυμπιακός ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά κατέκτησε το Conference League μετά τη νίκη με 1-0 επί της Φιορεντίνα στον τελικό της «Opap Arena» την περασμένη Τετάρτη (29/5).

Πέρα από την ομαδική διάκριση ο Ολυμπιακός «σάρωσε» και στις ατομικές. Αυτό γιατί αφενός η UEFA ανέδειξε ως κορυφαίο ποδοσφαιριστή της φετινής σεζόν του Conference League τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί κι αφετέρου γιατί τέσσερις «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην καλύτερη ενδεκάδα της. Ο λόγος για τους Νταβίντ Κάρμο, Κώστα Φορτούνη, Ντανιέλ Ποντένσε και Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Αναλυτικά, η ενδεκάδα που επιλέχθηκε σε σχηματισμό 4-3-3: Τερατσιάνο (Τερματοφύλακας - Φιορεντίνα), Ντοντό (Δεξί μπακ - Φιορεντίνα), Χράντατς (Δεξί στόπερ - Βικτόρια Πλζεν), Κάρμο (Αριστερό στόπερ - Ολυμπιακός), Μπιράγκι (Αριστερό μπακ - Φιορεντίνα), Βανάκεν (Αμυντικό χαφ - Κλαμπ Μπριζ), ΜακΓκίν (Αμυντικό χαφ - Άστον Βίλα), Φορτούνης (Επιτελικός χαφ - Ολυμπιακός), Μπέιλι (Δεξί εξτρεμ - Άστον Βίλα), Ποντένσε (Αριστερό εξτρέμ - Ολυμπιακός), Ελ Κααμπί (Επιθετικός - Ολυμπιακός).