Με στιγμές από τον Ολυμπιακό η έκθεση για τον Φούνες!

Με στιγμές από τον Ολυμπιακό η έκθεση για τον Φούνες!

Διονύσης Βερβελές 23:50 - 30.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:30 - 14.08.2024

Ο γιος του Χουάν Χιλμπέρτο Φούνες θυμάται και το πέρασμά του θρυλικού «βούβαλου» από την Ελλάδα με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Μπορεί να φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού μόλις 30 φορές, αλλά αγαπήθηκε όσο λίγοι. Ο Χουάν Χιλμπέρτο Φούνες φόρεσε για πρώτη φορά την ερυθρόλευκη φανέλα Γενάρη του 1988. Σε ένα 5-0 επί του Ολυμπιακού Βόλου για το Κύπελλο

Ένα χρόνο μετά, Φλεβάρη του 1989 έπαιξε το τελευταίο του ματς, 2-0 τον ΟΦΗ για το πρωτάθλημα. Σε αυτό το διάστημα, πέτυχε 12 γκολ, αλλά χάρισε μοναδικές στιγμές που έκαναν τον κόσμο του Ολυμπιακού να τον λατρέψει.

Το πέρασμα ήταν σύντομο, αλλά ο κόσμος δεν τον ξέχασε ποτέ. Τρία χρόνια μετά το «αντίο» του από τον Ολυμπιακό άλλωστε, 11/1/1992, «έφυγε» από τη ζωή λόγω προβλημάτων στην καρδιά.

Ο «Μπάφαλο» αγαπήθηκε σε όποια ομάδα και αν αγωνίστηκε και ο γιος του, τιμά τη μνήμη του ακόμη και σήμερα. Αυτές τις ημέρες μάλιστα στην Αργεντινή, γίνεται μία έκθεση αφιερωμένη στον Χουάν Χιλμπέρτο Φούνες.

Σε αυτή την έκθεση, υπάρχουν φανέλες από τις ομάδες που έπαιξε, ένα αντίγραφο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετάλλια που κατέκτησε, πολλές φωτογραφίες. Από αυτή την έκθεση, δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει και ο Ολυμπιακός.

Τρεις φανέλες του Θρύλου είναι στην έκθεση, δύο ερυθρόλευκες, οι κλασσικές και μία κόκκινη. Αυτές τις είχε στη συλλογή του, τις πήρε μαζί του και τώρα ο γιος του, έρχεται για να αναδείξει και το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό

Ο Φούνες μπορεί να μην αγωνίστηκε για μεγάλο διάστημα στους Πειραιώτες, αλλά το πέρασμά του ήταν ξεχωριστό. Ο κόσμος τον γούσταρε, τον αγάπησε, στεναχωρήθηκε όταν «έφυγε» από τη ζωή.

Στην έκθεση υπάρχουν και αρκετές φωτογραφίες του Φούνες με τη φανέλα του Ολυμπιακού

Tags: