Μετά τον Μαρτίνς, εκτός και οι Μασούρας, Παπακανέλλος

Ο Γιώργος Μασούρας

i

©Intime

Μετά τον Μαρτίνς, εκτός και οι Μασούρας, Παπακανέλλος

Διονύσης Βερβελές 09:24 - 25.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:24 - 25.09.2024

Αναχωρούν οι «ερυθρόλευκοι» ενόψει του ματς με τη Λυών με πρόβλημα σοβαρό στα άκρα…

Έφτασε η ημέρα που ο Ολυμπιακός θα φύγει για τη Γαλλία και συγκεκριμένα τη Λυών, εκεί όπου την Πέμπτη θα δώσει το πρώτο του ματς για φέτος στην Ευρώπη και τη διοργάνωση του Europa League. Δε λείπουν τα προβλήματα για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης και μάλιστα είναι σημαντικά.

Ο έμπειρος τεχνικός δεν υπολογίζει στον Ζέλσον Μαρτίνς, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής. Ο Πορτογάλος εξτρέμ των «ερυθρόλευκων» τραυματίστηκε στο ματς πρωταθλήματος με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και έτσι πλέον δεν υπολογίζεται για το παιχνίδι με τους Γάλλους και όπως φαίνεται ούτε για αυτό που ακολουθεί, με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη. Και θα φανεί αν θα είναι αυτά τα δύο…

Από εκεί και πέρα, είναι θέμα και το γεγονός πως ο Γιώργος Μασούρας ναι μεν επέστρεψε στις προπονήσεις της ομάδας, αλλά κρίθηκε ανέτοιμος από τον Μεντιλίμπαρ. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός είχε χάσει αρκετές προπονήσεις το τελευταίο διάστημα και έτσι ο Βάσκος τεχνικός αποφάσισε να μην τον συμπεριλάβει στα πλάνα του για τη Γαλλία.

Οπότε έμεινε επίσης εκτός αποστολής, παρότι την Τρίτη ακολούθησε κανονικό πρόγραμμα. Όπως το ίδιο συνέβη και με τον Αντώνη Παπακανέλλο. Ένας ποδοσφαιριστής από τους μικρούς ο οποίος θα μπορούσε να δώσει μία βοήθεια στα εξτρέμ, εκεί όπου υπάρχει πρόβλημα τη δεδομένη στιγμή, αλλά ο Μεντιλίμπαρ δεν τον έβαλε στην αποστολή. Κι αυτό, κάτι δείχνει…

Οπότε έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση για τη Λυών, ο Ροντινέι είναι η μία λύση να παίξει ως εξτρέμ με τον Κοστίνια πίσω του ως δεξί μπακ, εκτός και αν προτιμήσει ο Μεντιλίμπαρ να βάλει από την αρχή τον Γουίλιαν με τον Βραζιλιάνο βέβαια να έχει δείξει πως θέλει ακόμη χρόνο για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο της φυσικής του κατάστασης.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι τον Ροντινέι ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», τον δοκίμασε ως εξτρέμ στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον Άρη και μάλιστα ήταν και αυτός που έδωσε την ασίστ στο μοναδικό γκολ του Ολυμπιακού, στην ήττα με 2-1 στη Θεσσαλονίκη.

Όπως και να έχει, η αποστολή των Πειραιωτών αναχωρεί σήμερα νωρίς το πρωί για τη Γαλλία και στην αποστολή δε βρίσκονται οι Μασούρας, Παπακανέλλος, Κουτσίδης, αλλά και ο τραυματίας Μαρτίνς. Αντιθέτως, έχουν συμπεριληφθεί για να ταξιδέψουν οι Μπακούλας, Μουζακίτης και Κωστούλας, ενώ επιστρέφει στη δράση για πρώτη φορά σε επίσημο ματς για φέτος ο Ρέτσος.