Μετά τον Σκάρπα, η σειρά του Σολμπάκεν

Όλα Σολμπάκεν

i

Όλα Σολμπάκεν/©Intime

Μετά τον Σκάρπα, η σειρά του Σολμπάκεν

Διονύσης Βερβελές 08:50 - 28.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:59 - 14.08.2024

Παρελθόν και τυπικά ο Βραζιλιάνος, ακολουθεί ο Νορβηγός εξτρέμ…

Δεν είναι μόνο οι μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν στον Ολυμπιακό, αλλά θα υπάρξουν και αποδεσμεύσεις όπως είχαμε αναφέρει και τις προηγούμενες ημέρες. Τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα αποτελέσουν παρελθόν, αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη, είναι γνωστά. Ο πρώτος που άνοιξε το χορό των αποχωρήσεων, είναι ο Γκουστάβο Σκάρπα. Χθες βράδυ, αρχικά η Νότιγχαμ Φόρεστ ανακοίνωσε τη συμφωνία με την Ατλέτικο Μινέιρο και σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε από τη βραζιλιάνικη ομάδα. Ο Σκάρπα χθες το πρωί, είχε περάσει από τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός βέβαια, για να λύσει το συμβόλαιό του. Λίγες ώρες μετά, ολοκληρώθηκαν όλα και έτσι μετά την ανεπιτυχή του προσπάθεια σε Αγγλία και Ελλάδα, επιστρέφει στην πατρίδα του.

Ο Σκάρπα, δεν κατάφερε να προσφέρει τίποτα στον Ολυμπιακό. Μία από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις δεδομένα, ελάχιστοι θα θυμούνται το πέρασμά του. Πάει… παρακάτω, επιστρέφοντας στη Βραζιλία, όπου και είχε «μαγέψει» με τη φανέλα της Παλμέιρας. 

Από εκεί και πέρα, η περίπτωση, όμως, του Σολμπάκεν είναι διαφορετική γιατί προτού έρθει στον Ολυμπιακό πρόλαβε να παίξει στη Ρόμα και στη συνέχεια αγωνίστηκε και με τους «ερυθρόλευκους». Σε τρίτη ομάδα μέσα στην ίδια αγωνιστική περίοδο δεν μπορεί να παίξει. Κάτι το οποίο σημαίνει πως από τη στιγμή που στον Ολυμπιακό δε θα συνεχίσει, τότε θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί μόνο στη Ρόμα ή να πάει σε κάποιο πρωτάθλημα εκτός Ευρώπης. Τον Ολυμπιακό πάντως, δεν δείχνει να τον ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα του.

Εδώ και καιρό, τόσο με Μαρτίνεθ, όσο και με Καρβαλιάλ, φάνηκε πως δεν αλλάζει η κατάσταση κι έτσι αναμένεται να περάσει και αυτός από τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός για να ολοκληρώσει τη συνεργασία του με τους Πειραιώτες και έτσι, να επιστρέψει στη Ρόμα, όπου και θα κληθεί να αποφασίσει για το μέλλον του.

Ο χορός των αποχωρήσεων πάντως άρχισε για τον Ολυμπιακό, που έχει πολλά θέματα να επιλύσει στο επόμενο διάστημα…