Ο Ολυμπιακός έκλεισε τις μεταγραφές με Ολιβέιρα και ο Μεντιλίμπαρ είναι ευχαριστημένος

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

©Intime

Ο Ολυμπιακός έκλεισε τις μεταγραφές με Ολιβέιρα και ο Μεντιλίμπαρ είναι ευχαριστημένος

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:56 - 04.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:09 - 04.09.2024

Η μεταγραφή του Σέρτζιο Ολιβέιρα θα είναι η τελευταία που κάνει ο Ολυμπιακός, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να είναι ικανοποιημένος τόσο από την ποσότητα όσο και από την ποιότητα του ρόστερ.

Μεταγραφές τέλος στον Πειραιά, αφού η τελευταία προσθήκη που κάνει ο Ολυμπιακός είναι αυτή του Σέρτζιο Ολιβέιρα, που αναμένεται να ανακοινωθεί οσονούπω. Ο σύλλογος του Πειραιά έψαχνε τον παίκτη που θα ολοκληρώσει την ευρωπαϊκή του λίστα και αυτός θα είναι ο πολύπειρος μέσος, ο οποίος μεταξύ άλλων πέρασε επιτυχημένα και από τον ΠΑΟΚ.

Το ρόστερ, λοιπόν, έκλεισε και έκλεισε με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να είναι απόλυτα ευχαριστημένος, τόσο από τον αριθμό των παικτών όσο και από την ποιότητά τους. «Η ντουλάπα μας δεν θέλουμε να έχει πάρα πολλά ρούχα. Θέλουμε να έχει τα ρούχα που χρειαζόμαστε να φοράμε», είπε πριν από λίγες μέρες ο Ισπανός και επί της ουσίας επιβεβαίωσε πως δεν επιθυμεί να έχει παίκτες που θα «περισσεύουν».

Άλλωστε, ο ίδιος έθεσε ως βάση έναν αριθμό τον οποίο οι προπονητές και καθηγητές ποδοσφαίρου θεωρούν «κλειδί» για την αρμονική λειτουργία της ομάδας. Εικοσιπέντε παίκτες (εκ των οποίων οι πέντε από την ομάδα των Πρωταθλητών Ευρώπης Νέων) και τέσσερεις τερματοφύλακες (ο ένας από τη Νέων επίσης). Από αυτό το καλοκαίρι δεν υπάρχει Β ομάδα, συνεπώς έπρεπε να δοθούν λύσεις για τους παίκτες της, αλλά και για όσους δεν υπολογίζονταν στην πρώτη ομάδα.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως οι άνθρωποι του συλλόγου έκαναν τις απαραίτητες και καλοσχεδιασμένες κινήσεις, καταφέρνοντας να μετακινήσουν, είτε με πωλήσεις, είτε με δανεισμούς σε άλλα κλαμπ, τον απίστευτο για μια μεταγραφική περίοδο αριθμό των 39 ποδοσφαιριστών. Επιπλέον, τις επερχόμενες ημέρες αναμένεται να μετακινηθούν ακόμα 1-2 ποδοσφαιριστές, διαμορφώνοντας ακόμα περισσότερο το ρόστερ που θα 'χει ο Ολυμπιακός.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Ακόμη, μία σημαντική λεπτομέρεια αποτελεί το τι καλείται να διαχειριστεί ο Μεντιλίμπαρ, αναφορικά με την ευρωπαϊκή λίστα. Για πρώτη φορά δε θα υπάρχει ένα «έξτρα γκρουπ» ή οι λεγόμενοι «κομμένοι» κλπ. Για πρώτη φορά το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι λειτουργικό και compact, με αποτέλεσμα να μπαίνουν όλοι οι παίκτες στα πλάνα για το Europa League.

Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει πως δεν υπάρχει απογοήτευση, δεν υπάρχει γκρίνια και όλοι στο γκρουπ είναι χαρούμενοι! Τέλος, για πρώτη φορά υπάρχουν μόνο τρία non eu διαβατήρια, συνεπώς δεν είναι σπαζοκεφαλιά για τον κόουτς πόσοι μη κοινοτικοί θα είναι στην αποστολή και πόσοι θα παίζουν. Στο ρόστερ υπάρχουν 13 Έλληνες (οι 6 Νέοι) σχεδόν όλοι διεθνείς.